Бо у центрі села стоїть пам’ятник почесному громадянину громади — Синьору Помідору, який під Новий рік підсвітили червоними гірляндами. І нагадали односельчанам, що скоро пора садити розсаду томатів на підвіконнях до урожаю-2022!

— Під Новий рік всі запалюють ялинки. А ми вирішили бути оригінальними та запалили новорічний Томат! Багато людей питали нас: чому Помідор не червоний? Ну, то ми його «вдосконалили»! Простих шляхів, звичайно, не шукали. Попрацювати довелося добряче… Копали траншеї, прокладали кабелі, встановлювали правильне освітлення. Результат — неперевершений! — зазначає міс­цевий акти­віст та орга­ні­затор руху «Z міста V село» Андрій Федик.

На фото в соцмержах на сторінці руху «Z міста V село» видно червоний помідор в діаметрі більше метра. Але, за словами Андрія, фото не передає всього «вау-ефекту», який відчувається безпосередньо на місці — в центрі Великої Кісниці.

– Прийдіть ввечері — будете приємно вражені, бо тепер він справді червоний, — підкреслив активіст із найпо­мідорнішого села Вінниччини.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ