4 січня на Вінниччині по тривозі піднімали спецназ КОРД після нічної стрілянини в селі Каташині Гайсинського району. Бо тут о 5-й ранку сусід-пасічник із рушницею увірвався в будинок, що стоїть поруч, та здійснив кілька пострілів у двері та стіну.

В ньому були відкриті вхідні двері, й на той момент знаходились четверо малих дітей, 18-річний племінник господарки і одна доросла жінка… Лише дивом не сталось трагедії, бо стрі­лець був занадто п’яний – явно перебрав на свята! Але чому прийшов із рушницею?

– До поліції подзвонила шокована пострілами 31-річна жителька села Каташин. Вона розказала, що під ранок до її будинку через незачинені двері увірвався сусід з рушницею та почав стріляти… Всі живі, а стрі­лець кудись втік! Ймовірно, на свою пасіку чи будинок біля вуликів. За словами заявниці, в той час у будинку знаходились п’ятеро її племінників, четверо з яких – неповнолітні, — прокоментували шокуючу ситуацію в пресслужбі ГУНП Вінниччини. 

Після цього дзвінка на пошуки стрільця підняли весь особовий склад міс­цевої поліції та відділ №1 Гайсинського районного управління.

За словами керівника райвідділу Вадима Революка, в селі Каташин та на дорогах навколо було введено в дію поліцейські операції «Грім» та «Сирена». Коли встановили, що озброєний чоловік знаходиться в селі у своєму нежилому будинку, то для його затримання викликали із Вінниці бійців спецпідрозділу КОРД.

Коли хату пасічника оточив спецназ і провів через гучномовець перемовини, стрі­лець вийшов з будинку та здався.

– 47-річ­ний чоловік перебував у стані сильного сп’яніння. Він пояснив свої дії давньою неприязню до цієї родини.

Чому стрі­ляв у хаті — не може сказати… Його затримали і передали в СІЗО. Вилучена рушниця офіційно зареєстрована, кількість пострілів у хаті встановить експертиза! За це хуліганство із застосуванням зброї на свята пасічнику загрожує до 7 років за гратами, — додала пресофіцер Вінницької поліції Ірина Добровольська.

Ось такий новорічний «салют» відбувся в селі на Гайсинщині, де із мешканцями розстріляної хати тепер будуть працювати психологи і педагоги.

Андрій Власенко