Нагородою відзначена робота «Оптимізація функціонування електричних мереж з фотоелектричними станціями з урахуванням прогнозного генерування засобами Smart Grid».

Над нею працював цілий авторський колектив, до котрого, крім Юлії Малогулко, кандидата технічних наук, доцента кафедри електричних станцій та систем, увійшов ще один випускник факультету електроенергетики та електромеханіки ВНТУ Сергій Кравчук, кандидат технічних наук, директор товариства з обмеженою відповідальністю «Несс Енерджі», та Володимир Мірошник, науковий співробітник Інституту електродинаміки Національної академії наук України.

У пресслужбі ВНТУ розповіли, що метою дослідження було створення методів та засобів сприяння розбудови фотоелектричних станцій в електричних мережах, впровадження яких забезпечить покращення якості електропостачання споживачів.

А ще Юлія Малогулко одержала Подяку Міністерства освіти і науки.

– Для мене велика честь отримати таку високу винагороду. Але, перш за все, це заслуга всього колективу кафедри електричних станцій та систем. І я дуже вдячна кожному за допомогу та віру в мене! — зазначає молода науковець.

Якби такі роботи наших науковців бралися до уваги і запроваджувалися в нашій економіці, то конфліктів і спірних моментів в енергетиці не виникало б. Та й молоді вчені бачили б, що працюють не марно.

Ілона ВАЛЬТЕР