Відповіді на ці запитання відомі гумористи країни дали в інтерв`ю для «33-го каналу». Вже 1-го січня восьмий рік поспіль улюбленці мільйонів «Вар`яти шоу» дають святковий новорічний концерт у Вінниці.

Цього року вінничани сім`ями стояли у «черзі за гумором». Адже був справжній аншлаг, всі квитки розкуплено. Нікого навіть не зупинило те, що колектив змінив свою назву. І тепер вона зовсім не схожа на попередню. Як зустрічали Новий рік ексвар`яти, чому насправді змінилась назва колективу, хто новий очільник гумор-шоу та де відпочивають артисти — в ексклюзивному інтерв`ю для «33-го» із майстром монологів з Тернополя Владзьо та Віталієм Тильним.

– Як та де зустрічали Новий рік?

– Зазвичай, Новий рік ми зустрічаємо із колегами на роботі. Та вже два роки поспіль кожен із нас зустрічає прийдешній рік у своєму сімейному колі. Наш Владзьо їздив до Львова. Ходив до ялинки та катався на сніжних гірках. До речі, на Західній Україні зараз красиво, випав лапатий сніг. Не те, що у Вінниці — болото та дощ.

– Нещодавно ви знялись у фільмі «Вакцина». Зізнавайтесь, як вдалось туди потрапити?

– Насправді це геніальний фільм. Відкриємо секрет: кінокартина буде подаватись на «Оскар». З Вінниці також є декілька музикантів, котрі знялись у фільмі. Разом ми проходили важкий кастинг. Тричі ми їздили на проби. Зізнаємось, вдалось пройти випробовування лише з третього разу. Ми довго вив­чали сценарій. Потім були тривалі зйомки. Тепер «Вакцина» із гумористами нашого колективу пішла в люди. І ми чуємо лише позитивні відгуки про фільм.

– Які актори та музиканти беруть участь із Вінниці у зйомках фільму разом із вами?

– Участь бере Юра Радзіх, Андрій Коцюмбас, музиканти Петро Васків та Вік­тор Негур. До речі, вони виступали перед Новим роком на площі у Вінниці та співали пісню Степана Гіги.

– Зізнавайтесь, у колективі всі вакцинувались?

– Всі знають, що в Україні позиції людей щодо вакцин розділились на тих, хто «за», і хто «проти». Звісно, в колективі є антивакцинатори, але є і ті, хто цілком підтримує масову вакцинацію. Та вакцинувались усі, адже постійно працюємо із великою кількістю людей. Мусимо дбати не лише про своє здоров`я, а і про ближнього. Наша нація повинна бути здоровою.

– Владзьо, ви пасічник. Чи плануєте на концерти привозити свій мед та видр, яких самостійно вирощуєте?

– Відповідаю з гумором. Видри в мене проживають у великих басейнах. Мають довжину півтора метра разом із хвостом. Також я маю нутрій і вирощую ондатр. Я б, звісно, продавав їх при вході на концерт, але їх важко навіть підняти, не те щоб продати. Та і люди не купували б таку екзотику, адже їх би покусали тваринки ще при першій зустрічі.

– Куди їздили відпочивати сім`ями цього року?

– Ми із Віталіком Тильним любимо їздити сім`ями відпочивати в Італію. Як правило, ми їдемо у Венецію на тиждень, а потім у Мілан на закупи, потім у Палермо на пляжі. Найдорожче, що купили в Мілані — це сумочка за 800 євро. Так розщедрився Віталій Тильний для дружини… На мій погляд, та сумка і не дуже крута. Але вже купив, то нехай носить… Як на ме­не, вона така сама, як в Тернополі на базарі за 400 гривень… А от я нічого не купив. Ми водимо по Венеції та Мілану жінок, щоб вони подивились, що таке життя і скільки коштує покататись на гондолах.

– Чи катались ви на гондолах у Він­ниці? Це ж новий туристичний бренд міста.

– Не катались, але один гондольєр нас зупинив вже у 2022 році, поки добирались на концерт. До слова, і у Тернополі закуплять гондоли для водних прогулянок. Тільки щось ніхто не хоче гондольєром іти працювати.

– Чому зміналась назва «Вар`яти» на «Те саме шоу»?

– Одного дня прийшов Віталій Тильний і каже: мені приснилось, що потрібно змінити назву. Ми послухали його, і кажемо, що дійсно потрібно щось змінювати. Адже Притула пішов із колективу. Назва прийшла у сні Віталію Тильному — «Те саме шоу».

Владзьо малював ручкою на листочку емблему та показав дизайнеру. Разом все погодили. Ось так і створили новий бренд. Як кажуть, «вистрілило з першого разу».

Насправді, вар`ятами ми відпрацювали десять років. Та з Сергієм Притулою в нас закінчились контракти. Назву «Вар`яти» Сергій Дмитрович вирішив залишити собі. Тож власником та директором колективу тепер є Віталій Тильний. Всі гумористи тепер укладуть із ним контракти.

– Якщо залишити сцену та роботу, чи товаришують гумористи із Притулою?

– Так, ми всі друзі та куми. Він завжди вітає всіх зі святами та висилає подарунки. У нього багато похресників. Та і ми вітаємо його зі всіма святами, які є на цій планеті.

– 1-го січня їхати до Вінниці важко?

– Якщо звечора не перепити, то їхати дуже навіть нормально. Вже восьмий рік поспіль ми даємо концерти 1-го січня у Вінниці. Тому звечора бережемо себе, щоб потім поберегти глядачів у залі. Наша робота приносить нам задоволення, нам працювати реально в кайф. Тому вінничани ще десятки років ходитимуть на наші концерти в перший день нового року.

Софія Копач