7 січня о 17.00 у Центральному парку ім. М. Леонтовича біля Головної ялинки відбудеться різдвяний фестиваль «Подільська коляда», під час якого вінничан привітають зі святом творчі колективи приєднаних громад. Цього ж дня о 15.00 на Європейській площі колядуватиме фольк-гурт «Рута м’ята». 8 січня у Центральному парку о 18.00 розпочнеться другий відбірковий тур караоке-шоу «Зірка на ялинці». А 9 січня о 18.00 вінничан запрошують на концертну програму «Різдвяні зустрічі» біля Головної ялинки.

У Вінниці продовжуються новорічно-різдвяні заходи. «Найяскравішим свідченням швидкої та ефективної інтеграції новоприєднаних громад в вінницьку родину стало проведення в минулому році онлайн-марафону «Подільська коляда». Цього року 7 січня багатовікові традиції Різдва презентують народні аматорські ансамблі та фольклорні колективи з усієї Великої Вінниці вже на сцені в Центральному парку ім. М.Леонтовича», – каже директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

На фестивалі «Подільська коляда» співатимуть вокалісти з Вінниці: Йосип Машталяр, Анна Циганкова, Оксана Кулик, Євген Мельник, Денис Беспетчук. Виступить народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «З роси й води» Вінницько-Хутірського будинку культури (керівник – Тетяна Казанська Гавриш). Також вінничан привітають колядники з Великих Крушлинець – народний аматорський чоловічий вокальний гурт «Джерело» та жіночий вокальний ансамбль «Криниця».

Виконають колядки й такі колективи, як народний ансамбль української пісні «Водограй» з Гавришівки, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Мрія» зі Стадниці, колектив «Діаманти» з Писарівки та фольклорний гурт «Журавлина» зі Щіток. Виступить й народний аматорський ансамбль української пісні «Жартівниці» зі Стрижавки, жіночий вокальний ансамбль «Веселка» з Малих Крушлинець.

Різдвяні композиції, серед яких пісні «Засіяла в небі», «Нова радість», заспіває народний аматорський колектив «Подільські музики», Вінницько-Хутірського Будинку культури. Також організатори підготували для вінничан та гостей міста музичний сюрприз.

А на Європейській площі 7 січня 15.00 виступить фольк-гурт «Рута м’ята». Артисти гурту виконають колядки та щедрівки. Нагадаємо, що на Європейській площі облаштували етнолокацію «Великий різдвяний дідух» та розмістили більше пів сотні різдвяних зірок.

Продовжаться новорічні заходи 8 січня біля Головної ялинки. О 18.00 тут відбудеться відбірковий тур караоке-шоу «Зірка на ялинці» та дискотека. А 9 січня о 18.00 у Центральному парку розпочнеться концертна програма «Різдвяні зустрічі». Зі сцени лунатимуть відомі композиції у виконанні гуртів та солістів з Вінниці. Виступить співачка, почесний член журі місцевих та всеукраїнських конкурсів Вероніка Пінчук. Також вінничан привітають музичні гурти «Фанфари Купали» та «Глорія».