Україніці воліють зберігати свої заощадження не в гривнях, і навіть не у доларах та євро, а у цифрових грошах. Україна вийшла на перше місце у світі за відсотком населення, що володіє електронними гаманцями із криптовалютою. Нові гроші, що збергіаються у віртуальних гаманцях, для українців – не просто екзотичне захоплення, а серйозний засіб зберігання своїх заощаджень.

Таку несподівану інформацію оприлюднила компанія Triple A.

Відповідно до підрахунків гаманці із криптовалютою мають 5,5 млн українців. У відсотках це становить 12,7% населення нашої країни. Тобто, орієнтовно кожен восьмий українець має гаманець із криптовалютою.

Звісно, у дослідженні йдеться про всі гаманці із цифровими грошима. Зазвичай люди, які зберігають заощадження у криптовалюті, тримають не один гаманець, а кілька. Тобто в Україні, очевидно, менше власників вкладів у криптовалютах. Але це нічого не змінює, адже підрахунок вівся однаково для всіх. А отже, в Україні все одно найбільша кількість електронних гаманців із криптовалютою на душу населення. І, відповідно, найбільший відсоток населення тримає вклади у віртуальних нових грошах.

 

Цей факт можна розцінювати двояко. З одного боку, він свідчит, що наші співгромадяни широко опанували сучасні технології. З іншого боку, надмірне захоплення криптовалютами свідчить про те, що у країні немає надійних інструментів для інвестиції заощаджень. Тому люди і змушені вкладати свої кровні у цифрові нові гроші.

 

Втім, за абсолютним показником кількості гаманців із криптовалютою лідирує Індія. У жителів цієї країни в активі – понад 100 мільйонів цифрових гаманців. Друге місце за абсолютною кількістю посідають США – 27 мільйонів. І на третьому місці розташувалась Нігерія – 13 мільйонів.