У Вінницькому міському суді обрали запобіжний захід 56-річному чоловікові, який підозрюється у розбої та погрозі підпалу жінки.

Зважаючи на ситуацію, суддя погодився з клопотанням прокурора – до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Про розмір застави в ухвалі не йдеться.

Як повідомляють у пресслужбі суду, чоловік зайшов до приватного будинку, де проживає подружжя, щоб забрати особисті речі. Господарка його провела до кімнати. А там гість вийняв зі свого рюкзака полімерну пляшку з бензином, раптово облив рідиною голову та тулуб жінки та, діставши запальничку, забажав віддати йому 10 000 грн. Інакше підпалить…

На крики дружини до кімнати прибіг її чоловік. Господар палицею почав бити гостя, а жінка у цей час вибігла на двір і почала кликати на допомогу сусідів.

Зловмисника було затримано. Йому оголосили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України (Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.


«При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків», - вказують у суді.

Марина Романова