Про це повідомляють у «Центрі громадського здоров’я»:

-50 мешканців смт. Турбів (Вінницька область), серед яких 34 дитини віком від 2 до 7 років, відвідали розважальний комплекс під час відпочинку у смт. Летичів (Хмельницька область).

Після відвідування аквапарку у 16 дітей з’явилися прояви гострого отруєння – сльозотеча, кашель, задишка різного ступеня важкості. Всі вони отримали медичну допомогу у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні, після чого 13 дітей вирушили додому, ще 3 дітей було госпіталізовано до педіатричного відділення і відділення анестезіології та інтенсивної терапії, – йдеться у повідомленні.

Попередньою причиною отруєння спеціалісти Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб називають перевищення допустимого часу безперервного перебування в приміщеннях, де застосовуються речовини для дезінфекції, адже діти були в аквапарку з 08:30 до 16:30.

Інформацію про випадок отруєння надано Хмельницькому центру контролю та профілактики хвороб та Держпродспоживслужбі у Вінницькій області для організації подальшого спільного розслідування.

Детальніше читайте у наступному номері газети “33-й канал”