Фільм приурочений до 100-річчя з дня виконання всесвітньо- відомого твору М. Леонтовича «Щедрик» в найбільшому концертному залі Нью-Йорку «Карнегі Хол»., – повідомив Василь Медяний. – Це другий фільм з циклу «Видатні люди Вінниччини», де ми розповідаємо про життя та діяльність наших відомих земляків. Знятий вінницькою студією SwitVideo Production за власні кошти та при підтримці Вінницької міської ради, за участю акторів Вінницького музично-драматичного театру на основі реальних подій.

Ідея створення фільму належить режисеру В. Медяному і з’явилася після його поїздки до США на Різдвяні свята в 2015 році. На кожному кроці звучали відомі акорди Щедрика, було дивно, що ніхто не знає справжнього автора цього шедевру. Головна мета творців стрічки полягала в тому, щоб розкрити для глядача поетичну натуру Леонтовича і його нелегкий мистецький шлях до успіху та розкрити світу історію нашого земляка. За три роки зйомок група дослідила багато локацій та документів, пов’язаних з життям композитора. Фільм є учасником багатьох міжнародних фестивалів.

Під час зйомок фільму були задіяні як вінницькі історики , які глибоко вивчають творчість Леонтовича, так і зарубіжні дослідники його спадку, зокрема в Канаді та США. В фільмі використані локації, де насправді працював М.Леонтович. Гра акторів, чудові вінницькі хористи і чарівна музика відомого композитора Івана Небесного не залишать вас байдужими.

Після перегляду стрічки можна буде зустрітись з авторами фільму, акторами та задати запитання.

Також можна буде переглянути стрічку і 14 січня о 13.30.

Презентація фільму проходить за підтримки Департаменту культури Вінницької міської ради з дотриманням всіх карантинних обмежень.