Шахісти-студенти з України Павло Воронцов і Віктор Матвіїшен вдало виступили за команду Техаського технічного університету на Панамериканському чемпіонаті серед вишів. В її складі вони стали срібними призерами.

Українці показали відмінні результати – Воронцов на 2-й дошці набрав 5 очок із 6 можливих. А Матвіїшен на 3-й дошці – 5,5 очки. Це був другий індивідуальний показник на турнірі!

19-річний Віктор Матвіїшен – вихованець Вінницької шахової школи. Захищав кольори збірної України на юнацьких чемпіонатах Європи із шахів та юнацьких чемпіонатах світу з шахів в різних вікових категоріях. Найкращих результатів Віктору вдалося досягти у віковій групі U-12, де він двічі поспіль, у 2013 та 2014 роках, вигравав юнацький чемпіонат Європи із шахів. У 2018 році на чемпіонаті світу з шахів у Греції став срібним призером турніру у віковій групі U-16. У 2014 році представляв Україну на шаховій Олімпіаді у віковій категорії U-16.

Віктор Матвіїшен - неодноразовий переможець юнацьких чемпіонатів України з шахів у різних вікових категоріях. У 2016 році встановив своєрідний рекорд з перемог в юнацьких чемпіонатах країни з шахів у віковій категорії U-16 (у класичних, швидких і блискавичних шахах). У 2016 році виграв меморіал Федора Богатирчука. У 2017 році отримав від ФІДЕ титул «міжнародний майстер». Нині Віктор Матвіїшен навчається за океаном.

Фелікс ЖАНІН