13 січня народилися:

1596 рік – нідерландський художник-пейзажист Ян ван Гоєн;

1749 рік – німецький поет, живописець Фрідріх Мюллер;

1804 рік – французький графік та карикатурист Поль Гаварні;

1827 рік – український фізико-хімік, професор кафедри хімії Харківського університету, Микола Бекетов;

1845 рік – французький астроном Фелікс Тіссеран;

1864 рік – австрійський фізик, лавреат Нобелівської премії Він Вільгельм;

1877 рік – український інженер-конструктор, винахідник, перший український авіатор Левко Мацієвич; український корабельний інженер, суднобудівник, автор проектів кораблів, підводних човнів, протимінних заслонів, морських аеропланів тощо, громадський і політичний діяч. Один із засновників Революційної української партії (РУП). У травні 1910 р. після створення в Росії відділу повітряного флоту Мацієвич очолив групу з семи російських офіцерів, відряджених до Франції, Бельгії та Англії для вивчення авіаційного пілотажу. Одержав посвідчення авіатора № 178 – це фактично означало входження до двох сотень перших у світі льотчиків. Розробив тип літального апарата, здатного піднятися з палуби морського судна. Разом з авіатором Єфімовим здійснив перші нічні польоти, працював над пристроєм, який мав рятувати льотчиків під час вимушеної посадки на воду. Загинув 7 жовтня 1910 р. авіакатастрофі поблизу Санкт-Петербурга на очах десятків тисяч глядачів, ставши таким чином першою жертвою російської авіації.

1877 рік – американська співачка, акторка та комедіантка українського походження Софі Такер;

1893 рік – український військовий діяч Павло Гарячий;

1894 рік – провідний діяч ОУН, громадський діяч, науковець, журналіст Євген Онацький;

1904 рік – український і американський скрипаль-віртуоз єврейського походження Натан Мільштейн; видатного скрипаля ХХ століття. Виступав у тріо з Володимиром Горовицем і Григорієм П’ятигорським. Народився в Одесі, навчався в Петербурзькій консерваторії. В 1925 році він назавжди залишив батьківщину і виїхав на Захід. Багато сучасних музикантів вважають Натана Мільштейна кращим скрипалем минулого століття. Українізував офіцерське оточення у Севастополі, разом з Олександром Коваленком створив у Народному домі Севастополя самодіяльній робітничий театр з українським репертуаром.

1919 — †6 травня 2013 • Джуліо Андреотті, італійський політик, прем'єр-міністр Італії (1972-73, 1976-79, 1989-92 рр.).

1977 рік – англійський актор Орландо Блум, британський актор, популярність якому принесли ролі Леґоласа в екранізації романів Джона Толкієна та Вільяма Тернера у франшизі «Пірати Карибського моря». Народився в Кентербері, графство Кент, Велика Британія. Батьки назвали Орландо на честь англійського композитора 17 століття Орландо Гіббонса.