Тому за останні 2,5 роки проти Порошенка відкрито вже більше 130 кримінальних справ, жодна із яких не дійшла до винесення вироку. І навіть колишній Генпрокурор України визнав, що «це все – юридичний треш», – зазначив у Вінниці 12 січня на брифінгу куратор області від «Європейської солідарності» Василь Зернецький.

– Нині це все вийшло на новий виток абсурду і саме під час, «дипломатичного турне» п’ятого президента та чинного нардепа Петра Порошенка йому оголошено підозру в державній зраді… І 17 січня готується його піар-арешт під час повернення в Україну о 8-мій ранку в аеропорту «Жуляни». Вже відомо, що готуються нові «відосики», кайданки і ціла інформаційна кампанія проти лідера опозиції до нинішньої влади. Бо у держраді звинувачують людину, яка разом із військовими звільнила 2/3 окупованого Донбасу, яка направляла мільярди гривень із свого благодійного Фонду на підтримку армії та звільнення полонених із полону.

Ми вважаємо, що нинішня влада фактично виконує сценарій для Путіна щодо загратування Петра Олексійовича, як непримиренного опонента керівника країни-агресора. Бо саме на день ФСБ 20 грудня, коли Петро Порошенко був за кордоном, йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні про державну зраду. Топ-політика вони підозрюють у сприянні діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» за попередньою змовою з групою осіб. За версією слідства, за сприяння Порошенка Україна у 2014-15 роках закуповувала вугілля з території ОРДЛО. При цьому у справі взагалі не йдеться про корупцію чи навіть будь-які корисливі мотиви.

Тому я запрошую всіх охочих вінничан та українців у понеділок, 17 січня приїхати до Києва, щоб не тільки зустрічати Порошенка, а відстояти демократію та всі надбання Україна від 2014-го року!  Прийдіть та захистіть себе та за долю своїх дітей!»

- В чому «держзрада» Порошенка на вашу думку?  

- Її не має! Це юридичний треш, як спосіб звинуватити свого опонента у власних гріхах… Бо всі добре пам’ятають, хто «бачив мир в очах Путіна», хто виступав для бойовиків в окупованій Горлівці та «злив» справу вагнерівців псевдопрезиденту Лукашенку…» Тому із цього звинувачення у держзраді Петра Порошенка на користь агресора фактично стартує передвиборча кампанія Зеленського на 2-й термін… Ймовірно, він забув, як Янукович посадив Юлію Тимошенко і це було початком кінця Віктора Федоровича. Нині прямо на летовищі із рейсу з Варшави спробують затримати Порошенка, як лідера партії і в Жулянах одягти на нього кайданки.

Тому ми плануємо зустрічати Петра Порошенка в Жулянах у понеділок, куди лідер ЄС та 5-й президент має прилетіти з Варшави… В мне не має сумніву, що підтримати політика зберуться тисячі чи десятки тисяч людей. І ми запрошуємо активних громадян, патріотів та учасників АТО із Вінниці та області долучитись до цього захисту України від узурпації влади та юридичного абсурду нинішньої влади.

- Ви сказали про арешт майна Порошенка… Невже 2 фабрики «Рошен» у Вінниці та його підприємства по області припинять діяльність, а вінничани залишаться без  роботи?

- Арештували все швидко і легко, бо весь його бізнес є в декларації… У Вінниці та в області працюють десятки підприємств, що пов’язані з родиною Порошенків. І не лише арешт майна п’ятого президента може вплинути на тисячі працівників та їхні родини. Бо є ще захмарна ціна на газ та готується підняв цін на електроенергію, які зупинять весь бізнес в Україні.

На Вінниччині це десятки тисяч людей, які отримують на підприємствах Порошенка одну з найвищих оплат праці у галузі. І наші підприємства є одним з найбільших платників податків, зокрема у Вінниці. Лише на двох фабриках «Рошен» в місті працюють 3,5 тисячі вінничан… І кожен має родину. Тому все може статись.

Але найбільше дивує арешт, який було накладено на завод у Севастополі, який вже давно не є у власності Петра Олексійовича та України.

- Ви не прогнозуєте, що автобусам на Київ 17-го січня просто не дадуть виїхати «силовики», як це вже було під час Майдану в 2014-му?

- Україна змінилась із часів Майдану та війни на Донбасі… І її змінив не лише сам Петро Порошенко, але й кожен із нас. І спецслужби та поліція знають про підготовку до цього ганебного фарсу 17-го січня в аеропорту «Жуляни» і не підтримують його… При наймі у приватних розмовах.

Адже Порошенко нині наразі перебуває у дипломатичному турне, де «формує потужну коаліцію на підтримку України і протидії Росії». А тут в країні, яка 8-й рік воює, прямо під час свят через одну єдину «керовану» суддю готують справу «про державну зраду і сприяння фінансування тероризму», щоб залишити, мабуть, довічно собі пост президента..?

Тому збираємось в Жулянах 17-го січня о 8-00. Слава Україні!