– Схожий на старовинний замок. Це садочок №21 після оновлення (щоб побачити, яким він був до цього, гортайте фото у дописі). Заклад не просто змінив свій зовнішній вигляд. Його модернізували за стандартами енергоефективності. Зробили реконструкцію даху, утеплили стіни і фундамент, замінили вікна. Садочок «Оленка» на вул. Міліційній – один з найстаріших у місті. Цікаво, що будівлі понад сто років. Розташовується вона на Садках – так називалась тоді місцевість за містом, де будували садиби на зразок сучасних дач. , розповів міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук.

– У 40-х роках, після вигнання нацистів з міста, радянська влада вирішила відкрити у цьому приміщенні дитячі ясла. Згодом, у 1972 році, під потреби дитячого садка добудували ще одне крило.

Сьогодні це заклад санаторного типу, де виховуються понад 300 дошкільнят. Важливо, що завдяки комплексній реконструкції вдалося покращити мікроклімат у групах. Оновили минулого року також і територію садочка: зробили благоустрій та встановили сучасний спортивний майданчик.

Нагадаємо, що у 2021 році у Вінниці відкрили два нових садочка. Садочок №33 у Тяжилові, що має назву «Дивосвіт», та садок «Грайлик» на Вінницьких Хуторах. Обидва садочки мають по 6 груп і розраховані на 110 місць кожен. Також відбулося будівництво нового корпусу садочка №16 «Бджілка» на вулиці Зерова, який почали будувати «з нуля» у 2019-му році замість старого аварійного корпусу.