Бо тут ЖК Захисник із колегами планують зводити соціальне житло для захисників України та ветеранів війни на Донбасі! І тут такі сусіди? Ми хочемо знати коли і хто наділив цю церкву землею, яку нині поряд вимушені купляти за власні кошти справжні Герої війни на Донбасі. Бо це нонсенс, що у нас 8 рік триває війна із Росією, а тут в тилу ростуть нові храми МП? – запитала на громадських слуханнях по коригуванню деталей забудови 10-го мікрорайону у Вінниці ветеранка АТО із батальйону Айдар Світлана Бевз.

Втім, запитання Світлани про походження землі під церковний комплекс МП поряд із будинками АТОвців сьогодні, на жаль, не стало номером один 3-годинної дискусії щодо забудови мікрорайону.

Бо цей вечір у Зорі та на ще 2 локаціях слухань буквально потонув в масових запитаннях вінничан про долю джерела на березі озера Вишенька та гаражного кооперативу Каштан, який ніяк не вписується в генплан та детальну схему забудови 10-го мікрорайону...

Також під час слухань прозвучала пропозиція назвати нові вулиці в мікрорайоні іменем юної поетеси Олександри Бурбело та інших відомих вінничан сьогодення.

Піднімалось питання майбутньої школи, садочка та паркування авто для 5078 мешканців нового мікрорайону. Адже тут планується зведення 217 тисяч квадратних метрів житла і комерційних приміщень. І все це має бути ретельно сплановане, щоб нові мешканці 10-го відчували себе дійсно комфортно...

Всі деталі цього масштабного проекту, який стартує вже цієї весни на нашому сайті та в газеті "33-й канал" наступної середи.