«Тебе боялася вся країна… Талантище.

Пам’ять про тебе завжди житиме в наших серцях… Наш Козя..,» — написав про загадкову смерть свого друга відомий вінницький денсер і тренер Юрій Зелений…

6-го січня на Сабарівському кладовищі відбулось прощання із Олегом Козодоєм, якого друзі називали Козя.

— Ще 15 грудня із Олегом було все начебто окей… Його бачили друзі в гарному гуморі та подумати не могли, що він у стані депресії чи думає про самогубство… Але 17-го грудня Олег загадково зник, і його шукали всі — мама, поліція та друзі… Він був у мами один син, неодружений, дітей та власної родини не мав, працював у ІТ… Добрійшої душі людина!

В юності наш Козя був справді королем верхнього брейку і міг перетанцювати будь-кого в Україні. Я навіть встиг запросити його кілька разів у нашу танцювальну залу, щоб згадати денс-молодість! Нині не віриться, що ми разом стільки всього пережили з шкільних років… Залишились лише, як із пісні Кузьми, «Старі фотографії».

А вже 4-го телефонують, що Козю знайшли у петлі в районі Медмістечка. Все, що відомо про самогубство, що він пішов у якісь хащі, випив там буцімто останню в своєму житті пляшку коньяку, акуратно склав усі речі та мобільний… і наклав на себе руки ще тоді, 17-го грудня. Його ж шукали і якимось дивом не знайшли одразу по гарячих слідах, поки працював його мобільний. Кажуть, що мама із пошуковцями до Олега не дійшли буквально 500 метрів.

Але сигнал телефону зник і його вирахувати не вдалось… Тому Козю в петлі знайшли тільки після Нового року… А нам всім сказали готуватись до похорону в перші дні січня. Що пережила за цей час його мама, одному Господу відомо, бо вона виховувала і берегла Олежку, як одну-єдину надію в цьому житті.

6-го січня в Сабарові відбувся похорон «короля» вінницького брейку — Олега Козодоя… Як і що його мало так дістати в цьому житті, щоб він добровільно із нього пішов? Для нас ця загадка буде вічною… На жаль! Прощавай, легендо і наш супердруг…

Роман Ковальський