І що відповів «33-му» реальний власник «Батерфляю», з яким пов’язують не лише пожежу, але й смерть ексголови Вінницької ОДА та голови територіальної громади Уланова Олександра Крученюка? 

Детективна історія в рамках розслідування смертельної пожежі в еліт­ному заміському комплексі відпочинку «Батерфляй» знову обросла новими сенса­ційними деталями… Бо головна підозрювана Жанна Орочинська як орендарка згорілого готелю «Метелик» 5 січня таки з’явилась у Вінницький апеляційний суд разом із своєю адвокаткою Оленою Ліхановою… Прокуратура Вінницької області ще перед новорічними святами вимагала одягти на підозрювану електронний браслет під час цілодобового домашнього арешту для Жанни Орочинської, щоб вона не змогла втекти за кордон чи переховуватись від слідства… І багато хто думав, що її вже точно немає у Вінниці, і втечу організували ті, хто не хоче сидіти… Але ні! Раптом 5-го січня в суді прокурор Шаманський відкликає вимогу прокуратури про браслет! Бо виявилось, що «засіб контролю» ще із 29 грудня 2021-го року знаходиться на нозі підозрюваної готельєрки. І всі новорічні свята вона провела із браслетом на нозі від поліції Вінниці.

Як так вийшло?

З’ясувалось, що в повному тексті своєї ухвали на папері слідчий суддя Андрій Михайленко таки прописав носіння електронного браслета, про який бу­цімто забув суд першої інстанції 23-го грудня.

І поки захисниця орендарки готелю Олена Ліханова просила колегію суддів Апеляційного суду через цю колізію в міському суді зняти браслет із Жанни… у пані Орочинської весь час у суді тряслись руки! І це неможливо було не бачити… Бо цей 2022-й новий рік – буде дійсно вирішальним для її долі та волі після пожежі в «Метелику»! Адже головним аргументом для ув’язнення 46-річної керівниці готелю буде смерть двох працівників комплексу, які стрибали із 6 поверху палаючого готелю вночі 22 грудня...

– Враховуючи важкість наслід­­ків події в готелі, де загинули двоє осіб, а третя досі знаходиться у важкому стані в лікарні, прошу залишити електронний браслет для підозрюваної як засіб контролю за її місцем перебування навіть при зданих паспортах, — аргументував позицію прокуратури Вінницької області в суді її представник.

Але колегія суддів апеляційної інстанції Бурденюк, Мішеніна та Медяний вирішила, що треба зняти з ноги орендарки електронний браслет… Та відправити це рішення на повторне слухання в міський суд Вінниці, де в грудні минулого року «накрутили» інтригу із цією «чорною коробочкою»…

Втім, головною сенсацією Апеляційного суду 5 січня стало оприлюднення прізвища власника «Батерфляю», у якого підозрювана готельєрка мала орендувати приміщення «Метелика».

Це відомий підприємець і бізнесмен Олександр Петрович Мрищук, який 25 років тому заснував у Вінниці відому фірму «Екодім».

– Олександр Петрович, ваше прізвище прозвучало в суді 5-го січня у справі пожежі в комплексі «Батерфляй», де загинуло двоє працівників… Що ви скажете із приводу трагедії? Хто платив за похорони цих людей? І хто дійсно відпо­відальний, що в незданому в експлуатацію готелі поселили в ніч на 22-е грудня більше 50-ти дітей із спортивної секції? Як могли орендувати ще не зданий в експлуатацію готель «Метелик»?

– Я на лікарняному і нині не можу нічого коментувати по цьому суду та загалом справі пожежі в «Батерфляї»… Думаю, що буду готовий сказати свою позицію наступного тижня у цій резонансній справі після виходу із лікарняного.., — зазначив телефоном у своєму коментарі «33-му» директор підприємства «Екодім» Олександр Петрович Мрищук.

Отож, чекаємо і тримаємо ситуацію на контролі.

Роман Ковальський