Це не заважає члену місцевого осередку Українського товариства сліпих займатися музичною творчістю. 35-річний Олексій спеціалізується в багатьох жанрах: поп-музика, рок та реп.

Він виступав «на розігріві» відомих артистів, а також співав на фестивалях різного масштабу. Приміром, у Затоці та Києві.

У своїх текстах Олексій висвітлює переважно соціальні питання або тему кохання. Іноді торкається й патріотичної тематики.

– В основному складаю пісні у стилі реп. Співаю лише українською мовою. Реп подобається тим, що у ньому в кожному реченні може бути до 10-12 слів, на відміну від інших музичних жанрів. Таким чином у репі виходить повною мірою висловити свої почуття і думки.

У таких композиціях можна розповідати цілі історії або по­ділитися наболілим, — розпо­відає Олексій Скрипаченко. – Останнім часом український реп стає доволі популярним.

На це значною мірою вплинули успіхи співачки Alyona Alyona і гурту Kalush. Також в Україні діє продюсерська програма, яка «підтягує» нових реперів. Раніше в нашій країні реп був більш вуличним, аматорським. Нині на ньому вже прагнуть заробляти.

Олексій Скрипаченко зняв із командою декілька аматорських кліпів. У 2016 році записав альбом, який складався із 13 пісень. Водночас виконує замовлення на складання композицій, в тому числі й закордонні. Наприклад, зараз працює над замовленням зі США.

Музикант із вадами зору живе не тіль­ки творчістю.

– Працюю помічником менеджера на під­приємстві ТОВ «Промавтоматика Вінниця». Також підробляю як фрілансер. Зокрема швидко переводжу на комп’ютері надану замовником голосову інформацію у текст. Маю вади зору, тому друкую практично наосліп.

Марина Романова