Корейка по-Галицьки

Ця страва може бути святковою і повсякденною, подавати корейку можна  як  основну гарячу страву або як холодну закуску.

Варіантів багато, а спосіб приготування настільки простий, що з запіканням корейки впорається будь-який початківець-кулінар!

Беремо: свинячу корейку – 1 кг, сіль – 40 г, лавровий листок – 5 шт., духм’яний перець горошком – 5 шт., вода чиста – 3 л, коріандер в зернах – 10 шт., пергаментний папір і фольга.

Основу цього рецепта складе маринад. У каструлю наливаємо чисту воду. Додаємо сіль, лавровий листок, перець чорний і духм’яний перець та коріандр. Даємо закипіти і охолоджуємо до кімнатної температури. В охолоджений маринад кладемо м’ясо.

Маринуємо протягом ночі або мінімум 10 годин у прохолодному місці. Після цього м’ясо виймаємо, кладемо на шматок пергамента, по верху і боках корейки кладемо спеції та замотуємо. Тепер перекладаємо у фольгу та щераз щільно замотуємо. Духовку розігріваємо до 1800 С. і поміщаємо у неї наше м’ясо на 1 год. 30 хв.

М’ясо вже готове, але ми його виймаємо з пічки, розгортаємо з фольги і пергамента, поміщаємо назад ще на 5 хв. для красивої скоринки. Його можна смакувати теплим або замотати ще у паргамент і дати повністю охолонути у холодильнику. Після цього воно чудово нарізається.

Рулети з індички з чорносливом

Чорнослив надає індичці аромат і соковитість, а горішки розбавляють своєю пікантністю.

Беремо: філе індички, волоські горішки на смак, 1 сире яйце, столову ложку гірчиці, чорнослив – 1 щедра жменя, 1 жменя горіхів,  Сіль, перець на смак, майонез.

У миску розбиваємо одне яйце. Додаємо звичайну столову гірчицю, трохи солимо і перчимо на смак. Все перемішуємо до максимальної однорідності. Філе нарізаємо тонкими скибочками вздовж волокон, відбиваємо кожен скибочку молоточком з двох сторін. Викладаємо в яєчну суміш.

Прибираємо в такому вигляді в холодильник на 1 годину. Горіхи нарубуємо шматочками, чорнослив замочуємо приблизно на 10 хвилин в окропі, потім старанно промиваємо в декількох водах. Потім нарізаємо невеликими шматочками. Кожен маринованний шматочок філе посипаємо горішками. Потім розподіляємо чорнослив. Починаємо згортати щільний рулет. Складаємо в форму для випічки, попередньо змащену олією. Зверху кожен виріб змащуємо майонезом.