– Платіть за квартиру чи виселяйтесь! Син і вдова нашого побратима хочуть повернути своє житло. Не відкриєте двері, ми їх зламаємо ломами і викличемо поліцію. Десна і Вінниця – це Україна, а не ДНР! Ображати сім’ю загиблого захисника України тут вам ніхто не дасть! – ось так рівно 5 хвилин сьогодні тривали мирні перемовини групи ветеранів АТО в Десні під наглухо закритими дверима квартири, яку у вдови фронтовика Матусевича орендувала родина священика – переселенця із Донецька.

Але після провалу вже повторної спроби по-доброму домовитись про погашення боргів за оренду квартири і комуналки, хлопці в камуфляжі пішли на штурм малосімейки в гуртожитку.

– 23 жовтня я здала по договору свою та сина квартиру родині священника. Вони заплатили за перший і останній місяць 8 тисяч гривень і відтоді більше нічого не платять… Ні за оренду, ні за комунальні! Двері не відкривають навіть за присутності поліції. Кажуть через двері, що виїдуть лише через суд. Бо тепер це їхня квартира і я не маю права туди заходити. Я покликала на допомогу побратимів загиблого чоловіка, бо за мене нікому заступитись. І що я сьогодні почула від своїх квартирантів-боржників. Це шок! І ці люди проповідують любов ближнього і по канонах Божих? – розповіла під час штурму власної квартири, яку Спілка ветеранів війни купила її сину, Сніжана Матусевич.

І треба зазначити, що “колядники” із двома кувалдами і ломом буквально за 15 хвилин звільнили квартиру Сніжани від знахабнілих квартирантів. Та винесли на коридор всі їхні речі під крики дружини та сина священика переважно російською “Суки! Бандити! Жаль вас в ДНР не постреляли? А ти проститутка!”

В цей момент ледь не дійшло до бійки, бо переселенці харкали в обличчя вінницьких АТОвців, які були для квартирантів “хуже москалей”…

Лише голова родини – священик із Донбасу зрозумів, що треба якось стримати штурм АТОвців і тому волав “Слава Україні!” , я знаю Симеона і визнаю ПЦУ…

Але це не допомогло і донецькі вже давали пояснення поліції Вінниччини, якої до повернутої квартири приїхало одразу 4 наряди.

Свої свідчення також дала Сніжана Матусевич у квартирі із поламаними дверима і образами МП на стінах.

– Ми повернули вдові квартиру, яку в неї фактично віджимали цю віряни без Бога в серці. Бо як можна було знущатись і заганяти в борги дитину і дружину загиблого воїна.

Іншого виходу у нас не було… Бо в обличчя нам кричали таке, як буцім то ми не у Вінниці, а в Донецьку! Новий замок ф двері в житло Сніжани ми купимо за власні кошти. І поліція сьогодні розібралась в ситуації за пару хвилин! Ми своїх кривдити не дамо! – розповів про штурм квартири в Десні Андрій Грачов – керівник відділу по роботі із ветеранами АТО, фронтовик Грач.

Більше подробиць в газеті “33-й канал” наступної середи.