З метою конспірації не повідомляють як добиратимуться. Але кажуть, що активістів обходили представники спецслужб, просили не їхати і не створювати напруги перед загрозою повномасштабної війни.

Активісти повідомили, що знають про підготовку провокацій із порізкою шин. Але кажуть, що ніщо їх не зупинить. Бо лише Порошенко може допомогти Україні зараз більше на волі, аніж коли перебуватиме в ізоляції.

Нагадуємо, що Порошенко має повернутися в Україну 17 січня о 09:10 рейсом із Варшави. 17 січня об 11:00 Печерський суд Києва призначив засідання, на якому обиратимуть запобіжний захід колишньому президенту у справі про державну зраду.

Раніше Порошенка викликали на допит, але він заявив, що перебуває за кордоном і повернеться в Україну в січні. Згодом стало відомо, що п’ятий президент прилетить 17 січня.

Державне бюро розслідувань заявило, що Порошенко вирішив вилетіти за кордон тоді, коли з’явилася інформація про підготовку йому підозри в держзраді.

Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Андрій Власенко