Новим тренером футбольного клубу “Нива” став ексгравець донецького «Шахтаря» та колишній тренер закарпатської команди “Минай” Ігор Леонов. 15 січня відбулося підписання контракту.

Про це повідомляють у “Ниві”.

Після завершення кар’єри гравця розпочав тренерську роботу. Спочатку шукав таланти для клубу «Шахтар». Після трьох років роботи став тренером у футбольній академії «гірників», а також тренував команду «Шахтар-3» у Другій лізі. У грудні 2010 року Ігор Леонов був запрошений до тренерського штабу маріупольського «Іллічівця», а пізніше виконував обов’язки головного тренера цього клуба. Надалі працював головним тренером клубів УПЛ «Арсенал» (Київ) і «Минай» (Закапаття), який залишив наприкінці минулого року.

“З пропозицією очолити “Ниву” до мене звернувся президент клубу Артур Загорулько, який свого часу грав під моєю опікою за молодіжний склад донецького “Шахтаря”. Розмірковував недовго, все ж таки Вінниця — футбольне місто, а після зустрічі з керівництвом, спонсорами з’явилася впевненість, що вони слів на вітер не кидають. 21 січня я буду представлений команді. Заключний етап підготовки проведемо у Туреччині. Допомагатиме мені Михайло Старостяк — ексгравець національної збірної України, з яким ми разом працювали у “Шахтарі” та “Минаї”, – розповів Леонов.

Тренер підписав контракт на 1,5 року. Головне завдання, яке ставить перед собою – завоювати путівку до Першої ліги.

Варто зауважити, що закарпатський “Мінай” під керівництвом Леонова не виграв жодного з дев’яти матчів, а також зіграв у чотири нічиї та п’ять разів програв.

Нагадаємо, Вінницька “Нива” пішла на зимову паузу на восьмому місці у групі “А” Другої ліги. Раніше команду очолював Володимир Циткін, який був звільнений у жовтні 2021 року.