Зі стартовою ціною 44 млн грн. державне підприємство “Тростянецький спиртовий завод” продаватимуть на аукціоні 3 лютого. У Фонді держмайна повідомили, що перший аукціон з продажу заводу, призначений на 26 листопада 2021 року  не відбувся.

Навколо Тростянецького спиртзаводу не один раз виникали скандали. Керівництво заводу ігнорувало приписи екологічної інспекції, суди та виконавчої служби. Тростянчани неодноразово влаштовували  акції протесту через те, що спиртзавод забруднював довкілля. Про це неодноразово розповідала газета “33 канал”.  За фактом забруднення  навколишнього середовища  проти  ДП “Тростянецький спиртовий завод”  було відкрите кримінальне провадження.

У жовтні стартувала приватизація підприємств «Укрспирту» у системі Прозорро. Продаж. За останні роки цей процес в Україні набирає обертів. Таким чином вдається не тільки поповнити бюджет країни, а й збільшити кількість робочих місць, доходи підприємств, та обсяги продукції, яку вони виробляють. На середину грудня уже 13 заводів знайшли своїх власників. Усього ж заплановано продати 41 об’єкт спиртової галузі. Разом усі вони можуть продукувати близько 36 млн. декалітрів на рік.

До складу єдиного майнового комплексу Тростянецького спиртзаводу  входять 67 одиниць нерухомого майна (будівлі та споруди)”, – йдеться у повідомленні.

За умовами продажу, покупець зобов’язаний забезпечити збереження основного виду діяльності підприємства протягом року і протягом шести місяців не має права зі своєї ініціативи (чи з ініціативи уповноваженого ним органу) звільняти працівників заводу.