17 січня у Вінниці значно погіршилися погодні умови. О 14:00 розпочався мокрий сніг з дощем. Не вщухають і сильні пориви вітру. Комунальні служби готові прибирати місто від снігу та посипати протиожеледною сумішшю дороги і тротуари.

За прогнозами Вінницького обласного центру  гідрометеорології, сьогодні у Вінниці йтиме невеликий сніг, на дорогах ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с. Температура вночі 3-5 градусів морозу, вдень – 0-2 градуси морозу. В найближчі дні у місті буде хмарно з проясненнями. Стовпчики термометра вночі опустяться до 3-8 градусів морозу. Вдень буде від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла. За прогнозами синоптиків снігопади очікуються ще 19 та 23-24 січня.

Начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради В’ячеслав Хілінський зазначив, що у разі потреби спецтехніка готова розчищати місто від наслідків снігопаду та посипати дороги та тротуари протиожеледними матеріалами.

«Наразі комунальна техніка готується прибирати місто від снігу та посипати протиожеледною сумішшю. Зазвичай робота снігоприбиральної техніки ускладнюється через автомобілі, які люди припарковують на узбіччях доріг. Тому звертаюсь до автомобілістів з проханням: не паркувати свої автівки на узбіччях та дати можливість комунальним службам якісно прибирати місто від снігу», – каже начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради В'ячеслав Хілінський.

У департаменті житлового господарства розповіли, що у разі погіршення погодних умов 300 двірників прибиратимуть сніг у дворах багатоповерхівок та посипатимуть доріжки протиожеледними матеріалами.

Нагадаємо, що поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій – прибирання мають забезпечити їхні керівники та власники. Така норма передбачена в Правилах благоустрою міста, її виконання контролює Муніципальна варта.