У Вінниці зростає рівень захворюваності на Covid-19. За останню добу у місті зафіксували 109 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. Завантаженість ліжкового фонду лікарень Вінницької міської територіальної громади, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус, станом на 17 січня складає 53 %. Усі пацієнти – кисневозалежні та здебільшого не вакциновані. Нині реанімаційні відділення вінницьких «ковідних» лікарень завантажені на 50%. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні перебуває 1939 вінничан. За минулу добу коронавірус забрав життя 6 людей.

«Ситуація у місті наразі контрольована, хоча і напружена. З дня на день кількість лабораторно підтверджених випадків зростає. Тільки за минулу добу у Вінниці на коронавірус захворіли 109 містян. Зараз у стаціонарах міських ковідних лікарень перебуває 260 кисневозалежних пацієнтів. Фактично усі пацієнти реанімаційних відділень – невакциновані. Вкотре хочу наголосити, що тільки вакцинація може вберегти від важкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

За словами Олександра Шиша, за минулі вихідні антиковідними вакцинами імунізувались 559 вінничан. Повний курс щеплень пройшли 147 430 людей, це – 49,1% від дорослого населення громади. Нагадаємо, що від Covid-19 у Вінниці можна вакцинуватися щодня у пунктах щеплень при ЦПМСД та Центрах масової вакцинації населення. Щоб отримати інформацію про роботу центрів, необхідно перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3

Довідка:

Станом на 17 січня 2022 року в Україні зафіксовано 5072 нових випадки COVID-19. Зокрема, захворіли 407 дітей та 72 медпрацівники. Також за минулу добу госпіталізовано – 1213 хворих, 78 померли від коронавірусу.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській (854), Харківській (647) областях, м. Київ (510), Івано-Франківській (492) і Чернівецькій областях (344).