Серед версій загадкової смерті — отруєння пігулками, сімейний конфлікт та переохолодження.

26-річну молоду маму Людмилу, що родом із села Сумівка Гайсинського району, розшукували майже два тижні… І знайшли, на жаль, мертвою буквально за 200 метрів від місця зникнення. У Бершаді її востаннє бачили 5 січня близько 14.00 години. Потім телефон Люди замовк, бо сіла батарейка… До масових пошуків, окрім правоохоронців, долучилися волонтери. Саме вони знайшли на Старий Новий рік Людмилу на вулиці Василя Думанського, неподалік місцевої швейної фабрики.

– Дива не сталося… Осиротіла дитина, овдовів чоловік, батьки у великому горі, – пишуть у соцмережах вбиті горем родичі молодої жінки.

14 січня пошук припинено. За словами правоохоронців, офіційно смерть настала від переохолодження.

Люду знайшли в центрі Бершаді, недалеко від площі. Це неподалік того місця, яке вона назвала, коли йшла, бо їй, мовляв, дуже треба… Це занедбаний будинок біля магазину «Каштан»… Там людне місце, і чому її раніше ніхто не побачив — це питання найбільше нас турбує, — обговорюють родичі та зна­йомі.

– Як це так — Люда була «під носом», і два тижні безрезультатно шукали? Невже не можна було пустити по її сліду службового пса... Чи запеленгувати сигнал її мобілки? Це у нас поліція така? Бо тіло знайшли волонтери, які не здавались і вірили до останнього! Велика їм подяка за це, але Люду знайшли вже мертвою, — кажуть односельчани.

Знайомі родини повідомляють, що після попередньої експертизи стало відомо, що жінка того дня приймала заспокійливі чи антидепресанти, тому могла заснути і, як наслідок, замерзнути... Хоча 5 січня у Бершаді була плюсова температура... Очевидці кажуть, що Люду в морг привезли у сидячій позі з телефоном у руках... Розголошувати більше деталей категорично заборонив чоловік — колишній поліцейський.

Але батьки не змирилися з офіційною версією смерті їхньої доньки і будуть вимагати ретельного розслідування. Її востаннє живою бачив свекор. Чому вона опинилася в Бершаді у закинутій будівлі — рідним досі не зрозуміло... Вони не виключають, що тіло Людмили могли й підкинути у стару недобудову...

Каріна МАЄВСЬКА