– Сьогодні побував у селі Яровому, де зустрівся з нашим відомим земляком, справжнім патріотом шаргородського краю Миколою Васильовичем Джигою.

Зустріч була приурочена незвичайній поді – відзначенню 100-річчя із дня народження матері Миколи Васильовича – Марії Андрівни Джиги. Хоча ціє жінки давно вже немає серед живих, її добре памятають у селі як невтомну трудівницю буряківничої ланки і як голову колгоспої ревізійної комісії де вона працювала всі роки трудової діяльності., – повідомив у своєму Фейсбуку голова Шаргородської громади Володимир Барецький.

– На пам’ятну молитву, яка відбулася в місцевій церкві, яка була побудована за сприяння Миколи Джиги, до якої прийшли жителі села. Вони щиро дякували Миколі Васильовичу за людяність, турботу про своє село, відзначали його справжній патріотизм. З великою теплотою говорили люди про те, що він нещодавно допоміг у лікуванні маленької дівчинки Діани, домовившись з лікарнею про невідкладну і дуже складну операцію.

Згадували односельчани, що він встановив на місцевому кладовищі пам’ятники не лише своїм близьким, але й окремим своїм колишнім учителям та директору школи. Жодна вагома справа в селі не обходиться без його участі вже багато років.
Микола Васильович Джига переконливо демонструє усім приклад справжнього патріотизму, любові до рідного краю та його людей.