Години «пік» для Старого міста стають все дошкуль­нішими. Бо вибратися у центр на роботу, а потім повернутися з роботи додому — завдання не з легких.

Адже громадського транспорту ма­ло, а дві автомагістралі, котрі сполучають Старе місто з цивілі­зацією, завжди у заторах. І навіть перелаштування руху біля Староміського мосту ситуації не рятує.

Тому вінничани зареєстрували петицію, у якій просять побудувати ще один міст на Старе місто. А саме – на протилежний бік річки від кінця вулиці Скалецького. На його думку, це б вирішило проблему заторів по вулиці Князів Коріатовичів і скоротило б дорогу до педколеджу, лікарні та приватного сектору.


У тексті петиції зокрема йдеть­ся: «Кількість громадського і приватного автотранспорту в нашому місті постійно збіль­шується. На вулицях і перехрестях утворюються великі затори. Вже багато років водії, що їдуть на Старе місто по вулиці Скалецького і повертають на вулицю Князів Коріатовичів, заздрісно дивляться на протилежний бік річки. Якби тут був міст, не треба було б робити велике коло через Староміський міст. Доїзд до лікарні №3, педколеджу, численного приватного сектору став би значно зручнішим, швидким, економічним і екологічним. Цим маршрутом міг би їздити і тролейбус.

Ця петиція встигла набрати 318 голосів з 350 потрібних. Але час для голосування ще є.

Зрештою, розмови про міст на Старе місто велися дуже давно, а на початку минулого року ідею зведення транспортного мосту від вулиці Родіона Скалецького до Старого міста та облаштування перехоплювальних автостоянок включили до Стратегії розвитку Він­ницької міської територіальної громади до 2030 року. Про це розповів депутат Вінницької міської ради Віталій Плясовиця. «Розумію, що стратегія – це не реалізація, але це дорожня карта, за якою місто розвиватиметься найближчих 10 років», – зазначає депутат.

Посилання на петицію - https://bit.ly/3KAmumU

Ілона ВАЛЬТЕР