У місті Осієк (Хорватія) щойно фінішував престижний міжнародний турнір із кульової стрільби «ISFF Grand Prix Osijek-2022». Змагання проводила Міжнародна федераці цього виду спорту. На ньому у престижних олімпійських вправах  здобули медалі двоє вінницьких майстрів спорту України міжнародного класу.

Вихованка тренера обласної ДЮСШ стрільби Віктора Щерби Дар’я Волошина виборола командну бронзу в стрільбі з пневматичної гвинтівки на 60 метрів. А учень тренера Вінницької школи вищої спортивної майстерності Дениса Мустафаєва Павло Крепосняк  – командне срібло у стрільбі з пістолета на 10 метрів. Разом із вінничанами в командах виступали по два спортсмени з інших регіонів України.

Підсумки міжнародного турніру «33 каналу» прокоментував директор Вінницької ОДЮСШ стрільби, президент обласної федерації кульової стрільби Віктор Щерба:

-Турнір у Хорватії мав статус відбору до чемпіонату Європи. Він пройде в березні цього року у Норвегії. Дар’я Волошина  і Павло Крепосняк поки є кандидатами на участь в цьому змаганні. Попередньо, путівки на чемпіонат Європи наразі мають шість вінничан: учасник Олімпійських ігор Олег Царьков, Дар’я Римська (обидва – стрільба із гвинтівки), Валентина Гончарова, Данило Даниленко, Петро Мельник і Анастасія Жученко (всі – рухома мішень). Також команда збірної Вінниччини готується до чемпіонатів України серед дорослих, які стартують восьмого лютого у Львові і Києві.

Фелікс ЖАНІН