І як воюватиметься українському воїну, коли його родина неспроможна заплатити за тепло і її позбавляють засобів для існування? Бо два чи три “очевидних” олігархи здирають шкіру ціною за газ?

Знову гуляють беркутівські кийки по спинах багатостраждальних українців, які вже віддали цій державі все, навіть своїх дітей. І продовжують віддавати податки, військовий збір, волонтерську допомогу…

А державі все мало. Держава все глибше і глибше залазить в кишеню до свого утримувача, народу, нахабно відбирає, штрафує уже по-європейськи. І в багатьох українців в тих кишенях уже тільки дірки й залишились.

Певно, наступним своїм указом слуги народу відбиратимуть свитку, автівку, квартиру, будинок, бізнес. Бо вже мільярдних видатків на офіс президента, Верховну Раду, уряд і мільйони трутнів-чинуш не вистачає.

Бо їм треба дуже багато грошей, щоб із корабельними соснами 38 днів новорічних канікул купатися в теплих морях на екзотичних островах, літати на державних вертольотах по три рази на день в Карпати і з Карпат у Київ.

Їм потрібно обнюханими ганяти на крутих "тачилах" і забивати на ПДР. Вони реально відірвалися від землі, і отримуючи по 30-50 тисяч баксів від олігархів, проголосують навіть за ціну газу в один мільйон за тисячу кубів для малого та середнього українського бізнесу.

Бо їм пофіг, що це батьки, брати та сестри українського солдата, який зараз мерзне в окопах і очікує з дня на день ворожої навали. З яким настроєм цей воїн зараз там на передовій, хочеться запитати у продажних дорогоцінних суддів, у скорумпованих поліціянтів та прокурорів, у більшості нардепів, які вже забули, для чого їх обрали люди до Верховної Ради у всього уряду, який тупо спостерігає, як гине українська економіка і сотні тисяч працездатних громадян втрачають роботу та вимушені їхати на підтримку економік сусідніх країн.

А хто ж наповнить наш бюджет, який ви збираєтесь коригувати через можливу агресію. І що ви там скоригуєте? Заберете безкоштовну булочку і чай у першокласника?

Панове, так не буде. Ми уже надивились на ваші трудові подвиги і суперкомпетентність та патріотизм. Всі наступні зміни в державному бюджеті повинні робитися виключно за рахунок обрізання роздутих кошторисів на утримання всіх слуг народу.

Нехай так само, як і їхній господар, народ, посидять в холодних офісах, перекантуються в одній теплій кімнаті свого палацу на 1500 кв.м., поїдять соціального хліба спеченого невідомо з чого, віддадуть все до копійки за газ та електрику. Розберуться із зарплатами сільських та міських голів, які уже дотягують до міністерських. Одним словом, досить красти у людей і обкрадати країну. Опускайтеся у цей важкий час на землю. Поживіть звичайним життям українського солдата і українського народу. От тоді у нашого воїна буде чітка мотивація за що він воює. Тоді будуть охоче формуватися підрозділи територіальної оборони, ставатимуть на військовий облік жінки, не тікатимуть закордон люди призовного віку.

Тоді ми зможемо, як суспільно справедлива нація, нарешті згуртуватися і перемогти будь-якого зовнішнього ворога. Якщо і на цей раз влада захоче відмовчатися і спробує свої шкурні інтереси вирішувати за рахунок людських злиднів, разом із ФОПами стане вся країна.

Слуга народу, ти взявся захищати інтереси людей і України? Захищай.

Василь Пишний