Сьогодні підприємці вкотре мітингують під ВР, є серед них і жителі Вінниччини. До них долучаємось і ми, газетярі України, та всі ЗМІ. В грудні нам підняли ціну на газ у 6 разів, а в січні — майже в 10 ра­зів! Ми, журналісти, могли б і померзнути, але, щоб випустити цей і наступний номери
«33-го», нам в друкарні за технологією потріб­на температура +19 градусів. Бо інакше застигають фарби і марнується дорогий газетний папір, виходить з ладу чутливе поліграфічне обладнання. Всі видавці України шоковані! І змушені припиняти діяльність.

Тому, без перебільшення, ви тримаєте в руках «золоту» газету.

Найпарадоксальніше, що для ЗМІ в час війни, коли проукраїнські видання є таким самим ідеоло­гічним військом, яке протистоїть за свої кошти пропаганді окупанта, не передбачені ніякі пільги! Навіть не надається державою знижка на газ як для виробників продуктів. До речі, в Росії на підтримку ЗМІ з держбюджету виділено 600 мільярдів.

То, виходить, що наша влада народ тримає за свиней? Щоб їли хліб і мовчали? А як же із свободою слова, правдою, контролем за чиновниками четвертою владою? Хто гарантує це тепер в Україні? Чи український погляд, патріотична позиція журналістів, а не примітивних відосіків сус­пільству не потрібні?

Ми знову докладаємо неймовірних зусиль, щоб забезпечувати цивілізований інформаційний прос­тір в країні. І зможемо вижити лише з вашим розумінням і підтримкою, шановні читачі. Але те, що сьогодні роблять з малим і середнім бізнесом і зокрема зі ЗМІ – це удар у спину української демократії та незалежності.

Звертаємось до всіх депутатів Вінниччини з вимогою порушити це питання у Верховній Раді. Це не державницька позиція, шановні, це знищення!

А принагідно запитуємо у вас, слуги народу, де той Коболев із щомісячною зарплатою 4 мільйони гривень і доведеним до ручки газовим господарством? Де ті нові родовища вітчизняного газу за ціною, в тридцять разів меншою? Де уряд, Верховна Рада, президент зі всім своїм офісом, РНБО? Чому українські газопостачальники згадують про закупівлю газу лише тоді, коли його ціна досягає історичного максимуму?

Лише кілька днів тривав ажіотаж на газовому ринку Європи, коли ціна й дійсно сягала двох тисяч доларів. То чому ж саме в ці дні та за максимальною ціною, маючи в сховищах, за словами і президента, і прем’єра, достатній резерв блакитного палива, газові трейдери купують газ для українського виробника? Чому його не закупили влітку – це вже риторичне запитання. А чому ж його не купили, коли він через кілька днів коштував на тому ж європейському ринку вже по 800 – 900 доларів?

Може, все набагато простіше – знову якийсь олігарх за мовчазного потурання влади і гарний відкат кує бабло, знищуючи все українське?

Ваш «33-й канал»