Для чого Україні така Верховна Рада – це питання зараз найчастіше задають наші читачі. Адже, вона просто усунулась від роботи в найвідповідальніший момент, коли РФ стягнула до наших кордонів військову армаду з очевидною метою. Коли тема війни України з Росією, (Білоруссю та Придністров’ям) постійно в порядку денному ООН, конгресу США, європарламенту, польського сейму, німецького Рейхстагу і багатьох інших держустанов Європи та Світу.

А наші нардепи в цей час відпочивають більше місяця на новорічних канікулах.

Відпочили, вийшли на день, ні слова про російську агресію, провалили закон про посилення відповідальності за підроблені ковідсертифікати, і знову на два тижні покинули сесійну залу. На цей раз вже через карантин. Цікаво, що в німецькому парламенті є один невакцинований депутат. Він бере участь в сесійних засіданнях в спеціальному скляному боксі. Але працює, бо має відповідальність перед своїми виборцями.

А яку відповідальність, в такому разі, несе ВР? Ми, виборці, навіть не знаємо, яку позицію зараз займають народні депутати з різних фракцій. І ми не можемо бути впевнені, що в разі російського вторгнення вони не зберуться терміново і не проголосують за повну капітуляцію перед агресором. Напевно, саме тому Хорватія та Болгарія цими днями заявили, що жоден їхній солдат в складі НАТО не буде відправлений на Україну в разі військового конфлікту з РФ…

У цивілізованій країні такий парламент президент вже розпустив би, як недієздатний. Це, звичайно, за умови, якщо сам президент патріотична та відповідальна людина і не чекає, що всі українські проблеми вирішаться самі по собі.

Анатолій Петраченко