Майя і Юлія – дві доньки відомого кожному в Жмеринці підприємця Зіновія Трахтенберга, який раптово помер минулого року в місцевій лікарні… екс-меру Жмеринки було лише 65 і помирати Зіновій Володимирович явно не збирався. Тому і не залишив заповіту…

Але в день його похорон минулого літа стався перший “паспортний” вибрик “заморських” із родичами… Бо поки доньки оплакували батька в труні, сусід вже переоформляв “управління” пенсією їхньої бабусі – 94-річного в’язня фашистського гетто…

Це так у розподіл спадку Зіновія Трахтенберга втрутилась із Америки його рідна сестра, що 10 років тому виїхала із чоловіком-адвокатом у Штати.

Це так розпочалась справжня родинна війна за право відвідувати рідну бабусю в Жмеринці тоді, коли тебе не пускають заморські сусіди, поліція та тітка з Америки дає вказівки “не пущать” через Інтернет в прямому ефірі!

Із 4-го січня через півроку після смерті Зіновія Трахтенберга його найближчі рідні - дві доньки Майя і Юлія, 94-річна мама і сестра в Америці мають вступити у спадок та поділити між собою чисельне майно небіжчика...

А ще не мало, не багато - універмаг в центрі Жмеринки, ще кілька магазинів, оптова база, новий будинок і решту активів.

І тут починається найгостріша фаза цього конфлікту, де тітка із США завдяки порадам домашнього адвоката бере контроль над опікою старенької мами, заплітає у цю родинну суперечку начальника паспортного столу Жмеринки і весь час смикає місцеву поліцію на чолі із Анатолієм Присяжнюком...

Ось репортаж із поля родинної війни від 28 грудня минулого року, коли у журналістів вибивали камери із рук! А внучок не пускали до рідної бабусі в квартиру номер 4 із зміненими замками.

- Ви маєте право знати, чим насправді в робочий час займається начальник жмеринського районного відділу Державна міграційна служба України - Юрій Заморський. Він же колишній депутат Жмеринської міської ради від ВО "Свобода".

Як за допомогою сили, тиску та шантажу шахраї намагаються віджати спадщину у доньок покійного міського голови Зіновій Трахтенберг.

Як місцеві правоохоронці підіграють злочинцям, закриваючи очі на злочини.

Про усе це в моєму матеріалі, - повідомив журналіст Володимир Тимофійчук.

Він же звернувся із запитами до Поліція Вінницької області Вінницька обласна прокуратура Борис Наливайко Міграційна служба Вінницької області Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США U.S.Embassy Kyiv Ukraine Державне бюро розслідувань Олег Тягнибок, про чудового "заморського" однопартійця.

"33-й канал" цього тижня відзняв свіжу серію цієї гучної війни за мільйонний спадок Зіновія Трахтенберга у Жмеринці... Та записав ексклюзивні інтерв'ю та свідчення головних героїв цього конфлікту!

Детально про це у газеті "33-й канал" наступної середи.