Президент Зеленський образився на президента Байдена за те, що, ніби, через нього Україна виглядає пішаком у великій грі США та Росії. І взагалі, нагнітання світовими ЗМІ пристрастей навколо можливого вторгнення військ РФ на українську територію, нищать економіку країни, сприяють відтоку інвестицій, зростанню інфляції.

І, що ситуація на кордоні не така вже й драматична, як видає американська розвідка. На думку Зеленського зараз всі перемовини повинні відбуватися в форматі США – Росія – Україна. І сьогодні набагато актуальніше не допомога зброєю, а жорсткі санкції проти агресора до вторгнення в Україну.

Світові інформагентства уже висловили здивування інтонацією українського лідера, який на їхню думку, знову хоче перекласти на когось відповідальність за стан справ у країні та некомпетентність. І замість вдячності “починає кусати руку, яка дає”. Дивно, що своє невдоволення політикою США Зеленський продемонстрував саме зараз, коли температура на кордонах з РФ та Білоруссю доходить до точки кипіння.

Українські політологи розділилися в своїй оцінці заяв Зеленського. Одні вважають, що він обурюється справедливо, інші думають, що такі речі просто недопустимі в стосунках з партнерами, на яких ми можемо розраховувати в разі агресії з боку РФ.

А як вважаєте ви, риторика Президента України Володимира Зеленського виправдана і доречна для публічного обговорення? І чому він не дає жорстких публічних оцінок діяльності Путіна?

Василь Пишний