Нещодавно співробітники  СБУ у Вінниці  викрили і заблокували його діяльність.

Організоване угруповання  виготовляло та збувало наркотичні засоби і психотропні речовини. За попередньою інформацією, щомісяця зловмисники збували наркотики на 2 млн грн.

У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що до складу угрупування входило 6 мешканців Вінниці. «Товар» наркоділки виготовляли та зберігали у власних помешканнях. Усі компоненти – прекурсори, вони замовляли через інтернет та отримували поштовими операторами.

Канабіс та виготовлений метамфетамін учасники угруповання збували переважно оптовими партіями на території Вінницької області.

Правоохоронці задокументували кілька епізодів злочинної діяльності. У межах кримінального провадження проведено 9 обшуків, за їх результатами вилучено:

– майже 25 кг канабісу; суху подрібнену речовину рослинного походження, зовні схожу на канабіс, приблизною вагою 25 кг;

– приблизно 1 кг амфетаміну;

– обладнання для виготовлення та фасування психотропів та наркотичних засобів;

– вогнепальну та холодну зброю.

Вилучені речовини направлено на експертизу.

Наразі організатора та трьох членів наркоугруповання затримано, їм оголошено підозру  у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до наркобізнесу.

Заходи із блокування діяльності угрупування здійснювалися спільно зі слідчими ГУ НП у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.