Бутафорською, а потім реальною кров’ю планували залити всю Україну. Їм мали допомагати загони проплачених «тітушок»

Всі організатори акції говорили російською та отримували «цу» по телефону з центру

Планувалося зібрати до 5-ти тисяч, з яких до 1,5 тисяч мали складати “тітушки”, які мали влаштувати бійки з правоохоронцями. Обов’язково мало бути насильство серед учасників мітингу, мала пролитися кров. Була заготовлена і бутафорська кров. Були зібрані група “медиків”, які мали засвідчити “травмування” псевдоактивістів, щоб це показали на всіх каналах. Планувався підпал автомобільних шин, використання вогнегасників і салютів”, – повідомив Д.Монастирський. Міністр МВС наголосив, що це не мало нічого спільного з мирними акціями.

– Так само у 2014 році у Луганську, в Донецьку, у Криму росіяни проводили акції за участю псевдоактивістів, які провокували насильство і підбурювали інших громадян.

– Це була акція до 5 тисяч осіб, яку планували саме для того, щоб розкачати і дестабілізувати ситуацію в Україні. На жаль, явища платних мітингів у нас є досить частим, і це не перший мітинг проплачений, але саме цей мітинг із самого початку був спрямований на розбалансування внутрішньополітичної ситуації і на насильсвто проти правоохоронців та інших осіб, які беруть участь у мітингу…

Це була лише перша акція з цілого ряду запланованих. Це чітко зафіксовано на відео- та  аудіоносіях.

Ці акції планувалося провести в ряді міст України, зокрема центральної України. Це була Сумська, Чернігівська,  Полтавська і Черкаська області. Тобто області фактично за годину-півтори доїзду від Києва і наших північних кордонів із Російською Федерацією”.

Ігор Клименко повідомив, що вранці 31 січня у Києві мала розпочатися акція, яка не носила мирний характер. Заявки на неї не було, лише о 9-й ранку мала надійти заявка на акцію за участі 500 осіб, щоб поліцейських не було багато.

Клименко уточнив, що 30 січня Нацполіція “затримала осіб, які готували акції і мітинги біля Офіс президента, під час яких мали відбутися жорсткі протистояння та жорсткі сутички з правоохоронцями”.

Затримали організатора і його спільника. Це громадяни України. Правоохоронці вивчають зв’язки організатора з ОРДЛО і російськими спецслужбами. Слідчі вручають організатору і його помічнику  повідомлення про підозру і будуть просити про арешт для них.

– Організатор спільно зі своїми помічниками підшуковув українців, які за гроші готові були допомогти в організації та проведенні цих акцій. І перша така акція мала відбутися саме сьогодні.

Правоохоронці показали відео на доказ підготовки “вистави”. На відео ймовірні організатори акції говорять російською. 31 січня акція мала початися о 10:30.

Ми в стані війни 8 років. А вона передбачає не лише наступи на фронті, але й різнопланову диверсійну, дестабілізуючу, спец пропагандистську, інші форми діяльності ворога в нашому тилу.

Знайте, «кричи» можуть виявитись не лише в ОП, але й на відстані витягнутої руки.

Андрій Власенко