Вже із 7 лютого “ковідні” кошти можна буде витратити на газети. Укрпошта має знайти технічні рішення щодо інтеграції в програму “єПідтримка”.

Це нововведення застосовано за ініціативи НСЖУ, Української асоціації медіабізнесу та Асоціації незалежних регіональних видавців, які входять до складу громадської ради при Держкомтелерадіо. Це викликано тим, що ціни на витратні матеріали для українських друкованих ЗМІ з жовтня минулого року зросли майже на 40 відсотків. Майже в десять разів подорожчав газ, піднялась ціна на електроенергію та воду, збільшився рівень мінімальної зарплати. І видавці вже на грані закриття газет та журналів.

До речі, за даними Укрпошти, передплата на друковані видання 2022 року скоротилася на 10% у порівнянні з 2021 роком. Серед причин зменшення передплати Укрпошта зазначає закриття у 2021 році 148 газет, а протягом двох останніх років – 290 видань.

Сподіваємось, що спільно з вами, шановні читачі «33-го Каналу», ми зуміємо пережити ці надскладні часи і зберегти народну газету, яка й надалі приноситиме вам правдиву інформацію про події в нашому регіоні, на Україні і в світі, завжди залишатиметься вашим щирим другом і порадником.