У перший четвер місяця у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбувся пам’ятний захід та поминальне богослужіння за військовослужбовцями Збройних Сил України, які загинули у районі проведення ООС у січні.

Таке молитовне вшанування загиблих героїв вже стало традиційним за спільної ініціативи Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України), Українського інституту національної пам’яті (УІНП) та Міністерства у справах ветеранів, розповідають у пресслужбі Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

Та цього разу усі, хто пришов до собору, молились і за п’ятьох військовослужбовців Національної гвардії України та цивільну працівницю заводу, які загинули внаслідок стрілянини на Південному машинобудівничому заводі м. Дніпра 27 січня 2022 року.

Перед початком богослужіння до присутніх звернувся співробітник регіонального представництва Українського інституту національної пам'яті Олексій Серветнік та прочитав короткі біографії загиблих у січні захисників України.

Заупокійне богослужіння очолив клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Вячеслав Буданевич. Під час відправи молились військовослужбовці військової частини 3008 Національної гвардії України.

Після відправи священники, військовослужбовці та віряни з запаленими лампадами вийшли з храму до меморіальної дошки, що встановлена поруч із собором в пам’ять про загиблих на сході вінничан і жителів області. Присутні поклали лампади до Меморіалу та проспівали загиблим героям «Вічну пам’ять».

Нагадаємо, що молитва за загиблих у районі проведення АТО/ООС вінничан і жителів області та за усіх воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну, проводиться у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці кожної суботи після ранкового богослужіння.