До слова, це вже не перше угруповання, котре «спе­ціалізується» на виробленні та збуті наркотиків. Але масштаби діяльності цих зловмисників вражають. Бо щомісяця вони збували наркоти на 2 міль­йони гривень! Це означає те, що Вінниччину накрила хвиля наркотичного дурману.

У повідомленні прес­служби відомства йдеться, що до складу угруповання входило 6 мешканців Вінниці. «Товар» наркоділки виготовляли та зберігали у власних помешканнях. Усі компоненти – прекурсори, замовляли Інтернетом та отримували через поштових операторів.

Канабіс та виготовлений препарат учасники угруповання збували переважно оптовими партіями на території Вінницької області.

Правоохоронці задокументували кілька епізодів злочинної діяльності. У межах кримінального провадження проведено 9 обшуків. Про масштаби наркобізнесу свідчить те, що вдалося вилучити правоохоронцям. А це: майже 25 кг канабісу; приблизно 1 кг амфетаміну, обладнання для виготовлення та фасування психотропів та наркотичних засобів, а ще — вогнепальну та холодну зброю.

Співробітники СБУ затримали організатора та трьох членів наркоугруповання. Виявилося, що у кожного з них вже не один раз виникали суперечки з законом. Наразі їм вже оголосили підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Суд обрав міру запобіжного заходу — утримання під вартою без права внесення застави.

- У грудні минулого року співробітники служби безпеки викрили і заблокували ді­яльність ще однієї групи наркоділків. На сьогодні досудове розслідування вже завершене, матеріали направлені до суду, — розповідає речник СБУ у Вінницькій області Денис Закаблук. — Діяльність цього угруповання розповсюджувалася майже на всю територію України. А розмотувати клубок правоохоронці взялися з Він­ниччини. Організатор цієї групи теж мав багате кримінальне минуле за плечима. До цього угруповання входило десять чоловік, і прибутки від наркооборудок сягали до 4-5 мільйонів гривень на місяць. Їм загрожує за таку діяльність від 9 до 12 років ув'язнення. Цього разу зловмисникам теж не удасться уникнути покарання.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА