Працівники шоковані. Як і орендарі. Але всім наказано тримати язика за зубами. Бо ж у разі розголосу крайнім буде не власник закладу, який здає площі в оренду, а під­приємці та торгові точки, які реалізують там продукцію.

Про це на «гарячу лінію «33-го» повідомили читачі.

– Уявіть, зранку приходимо ми, продавці. І перше, що робимо, перебираємо товар, щоб з коробок, упаковок таргани не падали. Найбільша проблема з білими речами, білизною. Бо вони натурально на неї гадять. Всі коробки в їхньому посліді.

Чи звертались до санстанції? Здається, зверталось керівництво. Труїли. Але безрезультатно. Найбільше нашестя було після Нового року. Всі ж продукти закупляли, корпоративи проводили. Ось вони за вихідні і розплодилися…

Різні версії є, чому таке нашестя тарганів саме у цьому центральному торговому центрі. Одні кажуть, що тут трущоби, старі будинки, каналізація з'єднана. Ось вони і налізли. Інші — що тут підробляє багато студентів. Більшість із них живе у гуртожитках. А там споконвічно водяться таргани. Тому у своїх речах і занесли в заклад це нашестя.

Ми не називаємо заклад. Хоча читачі конкретно вказали його. Однак спрямовуємо запит до санітарної служби. Очікуємо результатів перевірки. А щоб запобігти відписці, тримаємо разом із читачами, співробітниками закладу, які повідомили правду, ситуацію на контролі.

Не завадило б й іншим закладам ретельно перевірити приміщення і зробити профілактику проти цієї зарази. Бо, як відомо, таргани розмножуються з неймовірною швидкістю. Раніше вони окуповували цілі будинки. Потім наче щезли. І ось знову.

Масове повернення до Вінниці? Не допустімо разом! Сподіваємось, і міськрада візьме цю ситуацію під свій контроль. Бо саме її структурні підрозділи по сусідству з названим редакцією закладом.

Андрій Власенко