Вінницька збірна вдало виступила на інтернаціональному Кубку із пауерліфтингу, який вихідними розіграли у Хмельницькому. Окрім українців, в змаганнях взяли участь силачі Італії, Молдови і Білорусі.

Всі наші земляки стали чемпіонами в різних видах програми, а гуртом перемогли в загальнокомандному заліку. Наступні призові місця зайняли команди господарів помосту і Тернополя. До речі, тернополянин Денис Романенко встановив світовий рекорд у піднятті на біцепс (підняв 100 кг за власної ваги 67 кг).

Директор вінницького Центрального парка Юрій Приймак, багаторазовий чемпіон Європи і світу, переміг серед ветеранів (понад 70 років) у категорії 82 кг, вижавши 100 кг. Важковик Володимир Юрченко здобув золото у жимі лежачи (категорія 50 років). Тренер МДЮСШ № 5 Костянтин Процишин виграв триборство серед чоловіків (старше 40 років).

Петро Вдовкін став чемпіоном у жимі лежачи в групі понад 60 років. Його брату, багаторазовому чемпіону Європи і світу, Віталію Вдовкіну не було рівних у вправу «тяга» серед спортсменів старше 70 років. А син Віталія, 13-річний Ернест, у вправі «тяга» підняв 100 кг за власної вдвічі меншої ваги. Він був наймолодшим учасником Кубку, але також впевнено переміг. Цікаво, що для Ернеста пауерліфтинг – це лише додатковий вид спорту, адже в основному він займається вільною боротьбою.

Титулованим ветеранам Юрію Приймаку і Віталію Вдовкіну нещодавно зробили операції, але вони встигли набрати форму перед змаганнями.

- Ми постійно тренуємося. На новорічні свята не відпочивали. Другого січня вже були на тренуваннях. Дякуємо за безкоштовне надання зали для тренувань адміністрації МДЮСШ № 5 та керівництву міського спорткомітету, - сказав Юрій Приймак.

Віталій Вдовкін каже, що не прагнув показувати свій рекордний результат, бо конкуренція трохи зменшилася, Зокрема, через те, його колишній головний суперник із Росії не приїздить на змагання в нашій країні.

Фелікс ЖАНІН