Нещодавно поліцейські затримали злочинну групу, яка обкрадала пенсіонерів по всій Україні. До складу групи входило п’ятеро жителів Житомирщини, частина з яких раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Зловмисники, серед яких було двоє чоловіків та троє жінок, вчинили низку крадіжок з будинків пенсіонерів. Їм загрожує до шести років позбавлення волі. Про це розповідають у відділі комунікацій управління поліції Вінниччини.

Оперативники Управління карного розшуку за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД затримали зловмисників після вчинення чергового злочину на території Гніванської територіальної громади.

З автомобіля затриманих вилучено грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

За наявною інформацією, учасники групи «гастролювали» різними регіонами України та обкрадали будинки. Переважна більшість потерпілих від їхніх неправомірних дій – пенсіонери. Члени групи обкрадали будинки за відсутності господарів або під різними приводами заходили до їх помешкань. Відволікши увагу господарів, виносили їх кошти, цінні речі та зникали.

Так, у Іллінецькій територіальній громаді зловмисники викрали з будинку місцевої пенсіонерки 74 тисячі гривень, а у мешканки Шаргородської територіальної громади – 300 гривень та золоті прикраси.

За фактами скоєних злочинів відкриті кримінальні провадження. За такі злочини зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі.

Троє учасників групи затримані в процесуальному порядку та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Тривають слідчі дії з документування злочинної діяльності зловмисників.

Тетяна Кондратьєва