Із «Стратегії Гройсмана» виключили одразу 7-х обранців місцевих рад Вінниччини.

Це кадрове рішення у рядах «УСГ» — переможця останніх виборів на Вінниччині — вже стало сенсацією на всю Україну! Бо із фракцій обласної та міської «Української стратегії Гройсмана» в останні дні січня виключили Геннадія та Ігоря Ткачуків. У свою чергу, ці два «ветерани» депутатського цеху взагалі заявили про складення повноважень депутатів і в ексклюзивному ін­терв’ю розповіли подробиці гучного «розлучення» братів Ткачуків із командою Гроймана.

– Ми з братом Ігорем вирішили скласти свої повноваження депутатів місцевих рад Він­ницької області. Я написав відповідну заяву голові Вінницької обласної ради, а Ігор Віталійович так само складає повноваження депутата ВМР. Не бачимо сенсу залишатись депутатами цих рад після того, як нас виключили із фракцій «Української стратегії Гройсмана» без пояснень і запрошення на засідання фракцій перед січневими сесіями, — повідомив екс-народний депутат від Вінниччини та колишній депутат Вінницької обласної ради Геннадій Ткачук.

— Ось моя заява про складення повноважень, яку я передав до секретаріату обласної ради. Мою заяву прийняли, але не поставили вхідний номер! Пишу додатково заказний лист з повідомленням про вручення. Так само вчинив мій брат Ігор Ткачук — депутат 4-х скликань ВМР.

Геннадій Ткачук побував на з’їзді партії Кличка «Удар»

– Що стало причиною конфлікту в «УСГ» навколо двох депутатів Ткачуків?

– Мені про це нічого не відомо, бо ніяких конфліктів із членами фракції у мене чи у брата Ігоря не було. Тому заяви на сесіях про наше виключення із фракцій стало для нас повною несподіванкою… Я поважаю всіх депутатів, незалежно від їх партійної приналежності, але в ряди «УСГ» я не вступав і не планував цього робити… Бо у нас із керівництвом «Української стратегії Гройсмана» ще перед останніми виборами була чітка домовленість, що ми йдемо в цій команді в місцеві ради Вінниччини і перемагаємо… Але в партію ми не вступаємо…

Водночас, весь актив та потенціал партії «Удар» Віталія Кличка на Вінниччині, який ми очолюємо, допомагав перемозі «УСГ» на виборах до 63-х ОТГ і Вінницької обласної ради. І наші люди з «Удару» справді були агітаторами, спостерігачами на виборах, членами ДВК…

– Це правда, що ви не голосували за обласний бюджет на 2022 рік? У чому розійшлись ваші погляди з колегами?

– Взяти хоча б три останні пропозиції депутата Геннадія Ткачука стосовно розвитку соціальної сфери області. Зокрема по медицині та по малому бізнесу. Ці пропозиції допомогли б багатьом вінничанам. Але їх не було почуто і підтримано бюджетною комісією. Тому я не голосував за такий обласний бюджет-2022, який не врахував моїх соціально важливих ініціатив.

І як людина незалежна я вважав і вважаю, що неприпустимо збільшувати зарплати чиновників та «роздувати» штати держустанов, коли перед громадою Вінниччини стоять такі серйозні виклики. Бо маємо нову хвилю ковіду, стоїмо на порозі нової «червоної зони», можливого вторгнення Росії та маємо мате­ріальні проблеми у медиків та у біль­шості вінничан через зростання цін і комунальних тарифів.

— Ви та Ігор залишаєтесь у політиці?

— Справжній солдат завжди знайде своє місце в строю, тому ми справді продовжуємо вести активну громадську та політичну діяльність. Свого часу із Віталієм Володимировичем Кличком та рештою однодумців ми заснували партію «Удар», і я бачу своє політичне майбутнє в її рядах…

Тому я чесно здаю мандат, який отримав від «УСГ», і продовжую працювати на благо Він­ниці та Вінниччини. Я бажаю щиро ус­піхів більшості у Він­ницькій обласній ра­ді, якій тисячі він­ничан довірили свої голоси на останніх виборах до місцевих рад. Жодних образ між нами немає…

Ми всі укра­їнці та працюємо на Україну! Але наші партійні шляхи нині розійшлись!

— Багато хто ни­ні вті­кає із України та вивозить свої родини за кордон перед загрозою нового вторгнення Ро­сії… Як будете вчиняти ви?

— Моя родина, мої діти та родина Ігоря Тка­чука живуть і працюють на Вінниччині… Ми нічого не вивозимо і не ховаємо! Ми тут, у Вінниці, були, є і будемо разом зі всіма вінничанами.

Пізніше стало відомо, що 5 лютого у Вінниці відбулася обласна конференція політичної партії «Українська стратегія Гройсмана».

Тут «за народною ініціативою делегати розглянули та ініціювали перед з’їздом партії питання застосування імперативного мандата щодо 7-х депутатів рад різних рівнів».

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ

 Від редакції. Сьогодні в обласній раді депутатом від «Української стратегії Гройсмана» продовжує бути Людмила Стані­славенко, дружина Ігоря Ткачука, та в «Опозиційній платформі – За життя» — син Геннадія Ткачука Сергій Ткачук.