Вона повідомляє, що купила сумку за 8500 євро. А на сайті вона — 21125. Отож 12650 євро зекономила. ЗМІ запитують, чи буде вказана вона в декларації.

Зрештою, ось як звучить текст мовою оригіналу:

«Народный депутат Олег Мейдич, из фракции «Батьківщина», купил с Надюшкой сумку за 8500. Надюшка говорит, что в Интернете такая продается за 21165. Сэкономили на ровном месте 12665.

Мейдич не бедный человек, но в декларации этой сумки не будет, как и Надюши».

Нагадуємо, що Олег Мейдич є депутатом-мажоритарником від Він­ницької області. Це Олег Погорельський, який піз­ніше змінив своє прізвище. Він входить у фракцію «Батьківщина». Крім того, очолює обласну організацію партії «Батьківщина». Депутатський корпус від неї, як відомо, входить в обласній та деяких територіальних громадах у коаліцію разом із УСГ. Наприклад, у Вінницькій облраді створили навіть четверту посаду заступника голови облради для соратника Олега Мейдича Анатолія Ткача.

Центр протидії корупції зацікавився цим депутатом, бо він входить у десятку депутатів-мільйонерів, які отримали найбільшу компенсацію з бюджету ВР за оренду житла.

Зазначається, що загалом у списку найбагатших депутатів, які скористалися бюджетними коштами: позафракційні Олег Воронько (задекларував 129 млн грн), Євген Яковенко (54 млн грн) та Муса Магомедов (39 млн грн). Також у ТОП-10 найбагатших орендарів житла позафракційний Сергій Магера (25 млн грн), член групи «За майбутнє» Анатолій Урбанський (19 млн грн), представник ОПЗЖ Олександр Пономарьов (19 млн грн) та член фракції «Батьківщина» Олег Мейдич (14 млн грн). Джерело: https://censor.net/ua/n3314108

Схоже, що депутат переписується з донькою, яка купила сумку за 8500 євро, зекономивши батькові кругленьку суму грошей. І наводять інші факти. Наприклад, у 2020 році пан депутат прикупив два годинники на каучуковому ремінці загальною вартістю під 600 тисяч грн. Ці гроші Мейдич міг використати для оренди житла, але навіщо, якщо є платники податків, еге ж? Мейдич не соромиться брати компенсацію за оренду житла, хоча лише в 2020 році продав рухомого майна на 2,2 млн грн, а дружина заробила 6 млн грн. Судячи з декларації депутата від «Батьківщини», подружжя зберігає 112 тисяч доларів, 70 тисяч євро і 22,2 млн грн. Окрім того, виборці мають знати, що у Мейдича цілий букет зашкварів: не голосував за судову реформу, не голосував за антиколомойський закон, не підтримував покарання за незаконне збагачення, не голосував за прозоре фінансування партій.

– Це плювок в обличчя усім тим виборцям з Липовця, Іллінців, Погребища, Оратова та Немирова, які за піцу і окороки віддали свій голос. Усі бачили і знають про машини з холодильниками, звідки по списку і з копією паспорта роздавали напівфабрикати. Люди ще сварилися за ті подачки...От тепер їжте і не подавіться... — роз­мірковує читачка Людмила Школьна.

– Там пів парламенту таких мейдичів. Треба глобально змінити життя народних депутатів — відмінити усі пільги, безкоштовне житло, медицину, автомобілі... Ввести законодавчу норму про позбавлення депутатських прав у випадку порушення правдивості декларації доходів, — вважає читач сайту Сергій Нижній.

— Була оце в Німеччині. Там поряд із бундестагом є гуртожиток для їхніх депутатів. Скомний гуртожиток із кімнатами. Заселились, попрацювали і виселились. А у нас мають вілли вдома, багато у Києві ще й квартири і будинки. Але через жлобство ще і бюджет доять, — ділиться Юлія Слободянюк.

Каріна МАЄВСЬКА
Фото телеграм-каналу “Через плечо”