За указом Президента України видатні молоді та перспективні спортсмени з олімпійських та не олімпійських видів спорту та їх тренери отримуватимуть стипендію. Серед нагороджених – троє вінничан.

За перше місце на чемпіонатах світу з олімпійських видів спорту нагороджується стипендією у розмірі 13 прожиткових мінімумів: Дмитро ДАНИЛЕНКО  – чемпіон світу 2021 року з веслування на байдарках і каное. 22-річний спортсмен – трикратний чемпіон світу. Має 2 золотих та 1 бронзову медалі. У вересні 2021 року здобув історичну перемогу на олімпійській дистанції у складі українського екіпажу.

За підготовку до змагань чемпіона світу 2021 нагороджується стипендією у розмірі 3, 25 прожиткового мінімуму: Світлана СЕРГУН – тренерка Дмитра Даниленка з веслування на байдарках та каное. Вихованцям Вінницької школи вищої спортивної майстерності пощастило мати наставницю, яка веде їх до великих олімпійських перемог та здійснення своїх мрій.

За підготовку до змагань чемпіонки Європи 2021 нагороджується стипендією у розмірі 3 прожиткових мінімумів: Юрій ГОЛЯК – тренер Таїсії Марченко зі спортивної акробатики, Головний тренер національної збірної команди України зі спортивної акробатики. Протягом останніх 10 років входить до складу 5-ки кращих тренерів України. працює у Комунальному закладі «Вінницька обласна дитячо-юнацька спортивна школа із складно-координаційних видів спорту» у відділенні спортивної акробатики на посаді старшого тренера-викладача відділення.

Каріна Маєвська