Або, як об’єднати олігархів, котрі при першій загрозі для держави тікають на приватних літаках закордон і пенсіонерів, які з мінімалкою записуються в тероборону?

Ідея для шоу хороша. Але в новопризначений День Єдності крім гарних заготовлених віпами фраз дуже хотілося б почути відповіді на прості логічні запитання, особливо актуальні на тлі можливої агресії Росії та бажанням бути єдиною справедливою європейською нацією.

Почнемо зі справедливості. Чотири дні тому в селі на Ямпільщині померла пенсіонерка. Вона все життя проробила дояркою на фермі. Отримала за сорок п”ять років стажу 2000 пенсії. Жінка померла через грижу. Бо у неї не було грошей, щоб вчасно добратися до лікарні та заплатити за медичні послуги. Таких випадків сотні, якщо не тисячі. Як об”єднатися родичам покійної з олігархами та слугами народу, які висмоктують з бюджетів усіх рівнів кошти, які мали б піти на підвищення пенсій та безоплатну якісну медичну допомогу громадянам.

А як об”єднати трудяг, що за 7 – 8 тисяч пашуть на Великому будівництві і хабарників Труханових, Трухіних, Трубіциних і їхніх кришувальників у коридорах влади, котрі продовжують грабувати народ і, при цьому, виходять сухими з води.

І як реально об”єднати солдатів з вищими чинами, котрі розкрадали армійське майно навіть під час війни. А може і зараз розкрадають?
Таких запитань сьогодні є дуже багато. І їх не стане менше доки держава остаточно не усвідомить, що і суддів з максимальними пенсіями, і прокурорів-здирників, і продажних нардепів та чиновників в разі агресії захищатиме народ.

Або не захищатиме, якщо держава, нарешті, не зрозуміє, що єдність нації це не красування чиновників не екранах із популістськими лозунгами. Це не подачки пенсіонерам, не відмазування своїх дітей від служби в армії, не торгівля законом замість судочинства. Нарешті – це не потурання олігархам, які розікрали країну, а тепер готові на неї плюнути…

Єдина нація цементується справедливістю і рішучістю покарати кожного, хто зловживає довірою громадян.

Єдина нація – це щоденний захист державою інтересів свого роботодавця, народу, його прав на свободу, працю, медичну допомогу, якісну освіту, справедливий розподіл державних ресурсів, і щоденний захист національної гідності та демократичних засад. Сподіваюсь, що саме такою відтепер буде єдина українська нація.

Василь Пишний