Серед них вінничанка Олександра Устінова. Вона очолює сьогодні фракцію «Голос» у ВР. Чому вона досі не повернулась? Бо, як виявилось, Олександра Устінова незабаром стане мамою. А її чоловік працює у США.

Про це Олександра розповіла з-за кордону.

– Зовсім скоро ми з моїм чоловіком станемо мамою і татом. Я вже майже 2 тижні як на лікарняному, оскільки скоро маю народити донечку. Мій чоловік працює в США. І вже 3 роки через його роботу і мій громадянський обов’язок ми живемо на дві країни. І навіть на два континенти. Але наша дівчинка сказала «досить!». І внесла корективи в наше «інтернаціональне» сімейне життя ще до народження. Оскільки Льоша приїхати більше ніж на 2 тижні не може, то, щоб бути разом, коли малеча прийде в світ, я поїхала до чоловіка. Зараз я зобов’я­зана трохи приділити час найважливішому.

Голова фракції «Голос», нардеп із Вінниччини Устінова із чоловіком показують УЗД майбутньої донечки

Щоб уникнути всіх майбутніх запитань, донечка буде громадянкою України.

Олександра зазначила, що у її житті були десятки можливостей з 15 років, коли вона поїхала в США на навчання, залишитися там. Але кожного разу вона поверталася додому, в Україну, навіть коли це було досить важко для родини.

Наразі з усіх важливих робочих питань радо допоможе Юлія Клименко, яка офіційно з 1 лютого виконує обов’язки голови фракції «Голос». Олександра обіцяє повернутися на роботу дуже скоро уже в статусі матусі.

Олександра народилася у Вінниці. Навчалась у середній школі №1. Пройшла річне навчання в США по «Програмі обміну майбутніх лідерів» (FLEX). 2009 року закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія», отримала диплом магістра за спе­ціальністю «Політологія». У 2018—2019 навчалася у Стенфордському університеті за програмою Ukrainian Emerging Leaders Program. Вона активна учасниця Революції гідності, волонтер в організації допомоги дітям загиблих воїнів в АТО.

А тим часом «на Валентина» вилетіло більше 50 чартерів перед «прогнозованою» війною» 16-го лютого.

Так із України втікали перед загрозою нового вторгнення Росії олігархи, бізнесмени, народні депутати та родини відомих публічних осіб України. Серед них борти Ріната Ахметова, Бориса Колеснікова.

Вже відомо, що на борту Ахметова із України вилетіла вся родина Дмитра Гордона та загалом більше 30 відомих осіб… А сам власник «СКМ» залишив країни ще 30 січня рейсом до Цюриха!

Також приватний борт на 50 осіб замовив депутат ОПЗЖ мільйонер Ігор Абрамович.

Ще 30 січня, як і Ахметов, вилетів з України бізнесмен Віктор Пінчук.

Часом треба імітувати аварію корабля, щоб з нього повтікали щурі.

В. Черчилль

Вадим Новинський залишив Україну 10 лютого рейсом «Київ — Мюнхен», але вже повернувся до країни…

Того ж дня виїхав за кордон Олександр Ярославський, кортеж якого збив на смерть людину.

– Як обкрадати Україну, то перші, як воювати – то драла, – коментують це українці.

Сергій Годун
Ілона ВАЛЬТЕР