14 лютого у двадцяти містах України таксисти кількох всеукраїнських служб оголосили національний страйк водіїв.

Вони не використовували програми відомих компаній, таких як Bolt, Uklon, Uber, OnTaxi та інших регіональних служб для прийому замовлень і вимагають підвищити тарифи на 20-30 відсотків, оскільки останнім часом суттєво збільшилися ціни на пальне та послуги з обслуговування автомобілів.

У соціальних мережах вінницькі таксисти розіслали повідомлення:

«14 лютого, на добу, вінницькі таксисти не виходять на маршрут, щоб добитись права гідно працювати в умовах сьогодення! Чи вже відчули вінничани незручності? (Вибачте за це). Чи покаже спільнота таксистів єдність та здатність домовлятись та підтримувати один одного? Ми всі зацікавлені заробляти, а не возити пасажирів за ціною маршрутки, вбиваючи наш час, здоров’я та автомобілі. Не залишайся осторонь – підтримай насамперед себе у цьому страйку, а також своє майбутнє».


Оператори служб таксі радили: якщо хочете точно мати машину на конкретну годину, краще бронювати час завчасно. Тариф на сьогодні підняли. Посадка – 15 гривень, за кожен кілометр плюс 12 гривень.

Варто нагадати, що у лютому вінницькі таксисти вийшли на страйк вже вдруге. Першого разу, 6 лютого, кілька десятків автомобілів проїхалися центральними вулицями міста. Щоб привернути до себе увагу, довго і гучно сигналили.

Голова таксомоторної асоціації України Андрій Антонюк розповів, що ціни можуть бути вигідними і водіям, і пасажирам, коли їх будуть встановлювати перевізники спільно з місцевою владою в кожному місті індивідуально. На це повинні бути закони. І вони мають вимагати від агрегатора нести відповідальність за життя та здоров’я пасажирів.

Ілона ВАЛЬТЕР