Власники вінницького ТРЦ S)mall через необхідність додаткового захисту для мешканців району Вишенька та колективу центру нині здійснюють заходи із перетворення сховища у підвальних приміщення вінницького ТРЦ S)mall на протирадіаційне укриття.

Довгий час приміщення знаходилося в занедбаному стані, та в рамках реконструкції було прийнято рішення, привести приміщення до належного стану та використовувати у разі загрози радіаційної та іншої небезпеки, для укриття населення.


В рамках взятих на себе зобов’язань, власники ТРЦ S)mall здійснюють наступні роботи:

- відновлюють основні комунікаційні системи (вентиляцію, електроенергію, каналізацію та водопостачання);
- забезпечують приміщення ліжками та сидячими місцями;
- облаштовують окрім основної кімнати також санітарні вузли, вентиляційну, кімнату для зберігання забруднення верхнього одягу;
- встановляють сучасний електричний генератор та освітлення, забезпечують засобами для пожежогасіння, запасами питної води та ємкості для неї та інше.

«Дане приміщення передбачене для захисту 100 людей. У випадку необхідності, до нього можуть потрапити усі, хто потребує відповідного захисту. Збереження та відновлення цього об’єкту є нашим громадянським обов’язком перед суспільством України», - зазначив Олександр Пан, співвласник ТРЦ S)mall.

На даний час, як було повідомлено редакції, тривають активні роботи щодо відновлення укриття та доукомплектації його всім необхідним. Як зазначають на підприємстві, ремонт та облаштування цього приміщення будуть скоро завершені.

Роман Ковальський