Дімка Липовецький — голова райсуду із Липовця –став зіркою Ютубу… Чому ж тоді він видалив свої відео після слави на «Телебаченні Торонто»?

— «Вихід через жопу», «Це лохи», «Грантоїди», «Америкоси», «Бо всім бустер колять, а я не вкоканий!» — всі ці вислови вже стали «мемами» та «зірковими» цитатами із відеоблогу Дімки Липовецького. І якщо ви думаєте, що так висловлюється кримінальний “авторитет”, то ви дуже помиляєтеся. Бо це пряма мова судді та голови Липовецького районного суду Вінницької області Дмитра Теймуразовича Кривенка! І до виходу 13-го лютого останньої серії гумористичного шоу «Телебачення Торонто» із Майклом Щуром про ці «хіти» голови суду із Липовця знали далеко не всі… Бо на цей відвертий відеоблог було підписано в Ютубі 1080 осіб… А як тільки «Телебачення Торонто» із подачі «Автомайдану» розпіарило крилаті вислови Дімки Липовецького, на нього підписалась одразу тисяча нових глядачів… Але вже на День святого Валентина стався облом, бо 14-го лютого всі відоси та сторінка Дімки Липовецького були видалені з Інтернету… Але копії не горять!

Тому обговорення роликів унікального судді та голови райсуду із Липовця триває вже не лише у Вінниці та області, а по всій Україні. Громадяни вкрай здивовані, як такого Дмитра Теймуразовича залишили на посаді в судовій системі головувати? І чому він захищає колегу, який співав у ресторані блатну тюремну пісню Круга «Кольщік, наколі мнє купола»?

— Я буду це відео показувати кожного разу, як чутиму від представників судової влади: «ну не треба всіх під одну гребінку».


Бо це просто дуже точний збірний образ нашої прекрасної судової системи. І чудове доповнення до «Кольщік, наколі мнє купола». Там, до речі, і про кольщіка є. Подивіться, не пошкодуєте! — зазначив Дмитро Жернаков, голова фундації DEJURE під публікацією відео із скандальним виступом судді в Запоріжжі, який на день суду в ресторані заспівав всім відому пісню Михайла Круга на тюремну тему в караоке. А наш суддя із Вінниччини Дмитро Кривенко публічно заступився за свого колегу на Українському радіо та прославився цим на всю Україну!

Серед кращих висловів цього судді ось такі відвертості:

– Всю жизнь у нас у всьому винні суди! Якщо в крані нєт води — значить виноваті суди! Єслі в крані єсть вода, значить, суд насцал туда! — каже у своєму відеоблозі голова Липовецького суду Дмитро Кривенко.

— Я живу своїм життям і насолоджуюсь тим, що я роблю. Пафос, перформенс — це мені не властиво… Ця робота настільки вимотує, що ви собі уявити не можете! І я знаю, чому йде така боротьба із суддями. Бо судді єдині, хто може захистити людей від державної влади!

– І вже розказують, що всі судді хабарники! Прямо приходиш, а тут очередь — хабарі тобі принесли! Угу! Я знаю, де беруть хабарі та по яких справах! І правоохоронці знають, але їх ця ситуація влаштовує. Бо в них нєкоторі товаріщі на гачку! І цих гнид — чисто українське слово, душити нада було! А вони їх душили-душили… Тому ціль цих грантоїдів знищити судову гілку влади за кошти америкосів та великобритосів, — вважає голова Липовецького суду Дмитро Кривенко на відео, яке нині збереглось у соцмережах та в архівах ГО «Автомайдан». — Як бачите, я живий-здоровий… Не бухий і даже не накурений! «Вінстон» «одиничку» правда покурив, пайдьот! Ми переживем ще 5, 100 і 200 реформ! А при Януковичу я себе відчував більш незалежним… А потім оп’ять якісь «шарікови» появились? Ви ж під защітой Держдепа? Я вообще не понімаю тих людей, які дають хабарі. Це ж лохи! Спасіба вам, реформатори! Що якась собака напала, шавки. Щоб ви нас по одному загризли? ВРП (Вищу Раду правосуддя) вони хотять перевірити? Виход через жопу!

Можна й мене кошмарити, я привик. (Мова, ймовірно йде про 30 п’яних водіїв, яких за останні роки суддя Кривенко відпустив на поруки трудових колективів, хоча троє із них взагалі ніде не працювали… — прим. авт.)

А зміст цієї пісні «Кольщик» – він взагалі настільки шедевральний, шо просто… (Мова йде про пісню Михайла Круга «Кольщик»).

Невже суддя вкладає якийсь окремий сенс у слова пісні «Кольщік, наколі мнє купола»? Чи він дійсно вважає прийнятним, коли судді, що виносять рішення Іменем України, співають у ресторані російський кримінальний текст?

Це реальний скандал, коли голова Липовецького районного суду Вінницької області Дмитро Кривенко заступився за пісню «Кольщик», бо вона про любов до матері?

— Ця пісня, це висловлення протесту незаконно засудженої особи, яка попала в місця позбавлення волі неповнолітньою… В цій пісні людина вірить в Бога, любить свою матір та проти вибіркового правосуддя і «стряпаних справ» у судах! Що тут кримінального? — коротко сказав у прямому ефірі радіо Дмитро Кривенко про відео, де суддя в ресторані в Запоріжжі виконує блатняк на вечірці з нагоди Дня працівника суду.

Коли верстався номер, голова Липовецького суду Вінниччини так і не прокоментував свої вислови та видалення відео із каналу «Дімка Липовецький» в Ютубі.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ

Редакція готова вислухати слугу Феміди із цього приводу.