Найлютіші перегони на каяках та дошках SUP «Bayda Ice Challenge» відбувалися у Запоріжжі. Дистанція для команд на «Dragon SUP» становила один кілометр по Дніпру.

Четверо учасників «Вінницького SUP-клубу» показали «вищий пілотаж» на перших змаганнях року і привезли два перших та одне третє місце.

Серед чоловіків першим фінішував керівник «Вінницького SUP-клубу» Костянтин Прилєпський, третім – учасник клубу Віктор Петлюк, а шостим – Микита Янкевич, школяр, який змагався нарівні з дорослими.


У жіночому запливі перемогу здобула учениця Вінницького ліцею № 7, учасниця Вінницького SUP-клубу Анастасія Янкевич. Вона не вперше змагається і перемагає навіть дорослих і досвідченіших суперниць. На початку червня минулого року спортсменка виборола першість у своїй віковій категорії під час чемпіонату України з SUP-серфінгу, який відбувався в Южному на Одещині. Цього разу Настя брала участь у змаганнях серед дорослих і показала чудовий результат.

Варто нагадати, що SUP (від англійської Stand up paddleboarding) – водний вид спорту, різновид серфінгу, в якому серфер, стоячи на дошці, переміщається по воді за допомогою веслування. Дошки для сапсерфінгу схожі на звичайні дошки для серфінгу, однак зазвичай перевищують їх по довжині та ширині. З’явився у Вінниці зовсім недавно і миттю здобув популярність не лише серед спортсменів, а й серед любителів екстремальних прогулянок на воді.

Ілона ВАЛЬТЕР